Monolith from beyond time

Monolith from beyond time
Heathen

Friday, March 4, 2011

Προσεχώς

Ο κεραυνός φώτισε στιγμιαία τον σκοτεινό ουρανό, και οι πρώτες στάλες της βροχής έπεσαν πάνω στο απλωμένο χέρι του Οζάιντ. Ο δράκος δίπλα του χαμογέλασε.
-"ωραία, ας αφήσουμε το κάρο στο υπόστεγο να μη βραχεί".
Όλοι οι νεκροί συγκεντρώθηκαν στο μονοπάτι και συμπιέστηκαν στο λεπτό ίχνος μαγείας που άφηνε ο Μπόντινοκ. Δύο μέρες τώρα- "λέτε να το βρούμε;" ψιθύρισε ο Βασιλιάς. Ο Οζάιντ δεν απάντησε. Έριξε μια ματιά στα αστέρια που χάνονταν πίσω από τα σύννεφα και έσπρωξε τη βαριά ξύλινη πόρτα της βιβλιοθήκης.
Το αμυδρό φως από το τζάκι και οι σκιές από τις επιβλητικές βιβλιοθήκες που συγκέντρωναν τη σοφία χρόνων και χρόνων μπλέχτηκαν με αυτές των μουσκεμένων ηρώων. Αμέσως, άρχισε το ψάξιμο. Μερικά λεπτά μετά, το τριζοβόλημα της φωτιάς ακολούθησε ένας άλλος ήχος, μια ήρεμη φωνή που σκέπασε τους ήχους των χαρτιών και των ψιθύρων των ηρώων.
-"Ξέρετε, δεν είστε οι πρώτοι που αναζητούν αυτό το ημερολόγιο. Μόλις πριν λίγο θυμήθηκα μια κοπέλα... όχι πολύ καιρό πριν... το ζητούσε. Μου το επέστρεψε βέβαια, κάπου εδώ θα είναι αλλά..." ο Τζίμαστ σήκωσε τους ώμους του. "Δεν είστε οι πρώτοι."


Ο Οζάιντ πετάχτηκε από το κρεβάτι λουσμένος σε παγωμένο ιδρώτα. Η ανάγκη του να δει τα αστέρια ήταν έντονη όσο ποτέ. Αγνοώντας το κρύο που έμπαινε από το ανοιχτό παράθυρο, ο Ονούρεθ κοιτούσε έπειτα από λίγο το σκοτεινό ουρανό.

"Η τρύπα μεγαλώνει πολύ γρήγορα." μουρμούρισε." Πρέπει να βιαστώ. "Και έπειτα, η κοπέλα...

"Θράξις..."

10 comments:

  1. Ebgala kapoia sumperasmata alla kala 8a htan na to akouga apo konta . Pantos etsi pairnei pio wraia troph h istoria (nomizw)

    ReplyDelete
  2. Φαίνεται σαν ένα όνειρο που θα έβλεπε ο Ονούρεθ και ίσως και ο Οζάιντ... Απλά μου φαίνεται πως έμπλεξες τα εισαγωγικά στο τέλος και το έχασα λίγο. (Καλά, όχι πως όλο το άλλο το έπιασα εντελώς(!!), αλλά έχω δίαφορα στο μυαλό μου...θα το δούμε καλύτερα και το βράδυ).

    ReplyDelete
  3. Τελειος συγχρονισμος!

    ReplyDelete
  4. Άκυρο...μπέρδεψα τα κενά στο τέλος!! Αμάν!!! Πρώτα κλείνουμε εισαγωγικά και μετά βάζουμε κενό!! (εννοείται πλάκα κάνω, δε θα σε κατηγορούσα για μια τέτοια βλακεία.... νομίζω διχάζομαι πολύ εύκολα...ίσως φταίει η χθεσινή ταινία...μη τη δείτε...)

    ReplyDelete
  5. Ποια ταινία? Εκείνη με τα μαμούθ?

    ReplyDelete
  6. Χαχα!! Όντως, τέλειος συγχρονισμός!
    Αυτή που είδα χθες στο σινεμά με την Κυριακοπούλου. Για μια στιγμή είπα "τι χάνει ο Αντώνης!!" Αλλά μετα σκέφτηκα πόσο ψυχοπαθής είμαι και πόσο δεν έπρεπε να τη δω... Οπότε μπορεί και να σ' αρέσει, αλλά εγώ κοιμήθηκα στις 3...

    ReplyDelete
  7. Και εγώ ετοιμαζόμουν για σήμερα! Όλο κάτι ξεχνάω που να πάρει!

    ReplyDelete
  8. Α! Άσχετο: (και sorry που άργησα να απαντήσω αλλά κοιτούσα κάτι ένδιαφέρον) να σου φέρω το guitar pro ή είναι εντελώς σίγουρο ότι δεν θα προλάβουμε;;
    (Και φρόντισε να θυμηθείς ό,τι ξεχνάς!)

    ReplyDelete
  9. Είναι εντελώς σίγουρο ότι δε θα προλάβουμε, αν κανουμε ειδικά πάνω από μισάωρο.

    ReplyDelete
  10. Ναι, όντως, εκ των υστέρων, δεν προλάβαμε...

    ReplyDelete