Monolith from beyond time

Monolith from beyond time
Heathen

Saturday, January 1, 2011

Κανόνες

Κανόνες τραπεζιού

Επειδή τώρα τελευταία προκύπτουν όλο και πιο συχνά κάποια προβλήματα που δεν έχουν άμεση σχέση με το παιχνίδι αυτό καθεαυτό, αλλά με πρακτικά ζητήματα, θέλω να διευκρινίσω κάποια πράγματα που καλό είναι να ισχύουν από εδώ και πέρα, για να γίνει και το παιχνίδι πιο δίκαιο. Αργότερα θα προσθέσω και άλλους κανόνες αν είναι απαραίτητο.

Άτακτα ζάρια

1) Χτύπησε! Χτύπησε!
Ε, και; Και στο τραπέζι χτυπάει το ζάρι, αλλά δε φαίνεται να σας ενοχλεί ιδιαίτερα. Γιατί τέτοια υστερία λοιπόν όταν χτυπάει στο ποτήρι με το νερό και μετά τυχαίνει 1; Ή μήπως πιστεύετε ότι αλλοιώνεται το αποτέλεσμα; Και τι σημασία έχει όταν η ουσία του ζαριού είναι η τύχη; Κανείς δεν εγγυάται ότι αν ΔΕΝ χτυπούσε δε θα τύχαινε άσσο. Εξάλλου, όταν χτυπάει κάπου και φέρνει 20 όλοι κάνουν τα στραβά μάτια.
Συμπέρασμα: Το τραπέζι συνήθως είναι γεμάτο από μικροαντικείμενα, είτε μινιατούρες, είτε άλλα ζάρια, είτε μπολάκια με ποπκορν κλπ. Το να προσπαθείτε να αποφύγετε να τα χτυπήσετε είναι lvl 5 πρόκληση, που σημαίνει ότι στο τέλος επαναλαμβάνετε τις ζαριές μέχρι να σας αρέσει κάποια. Από δω και πέρα, ας χτυπάει όπου θέλει- θα μετράει.
Εξαίρεση: Το ζάρι θα ξαναρίχνεται μόνο όταν σταματάει μεταξύ δύο αριθμών, οπότε και το αποτέλεσμα δεν είναι βέβαιο.

2)Έτυχα 20. Να το κρατήσω για μετά;
Εννοείται όχι. Όσο παράλογο και αν φαίνεται, αυτή η φράση ακούγεται συχνά πάνω στο τραπέζι. Ειδικά ο Γιάννης μοιάζει να έχει ανοίξει λογαριασμό σε κάποια φασματική τράπεζα ενώ παίζουμε και να καταθέτει τις καλές ζαριές « για αργότερα». Δεν είναι λίγες οι φορές που οι παίκτες ρίχνουν καμιά δεκαριά ζάρια για να πουν ενθουσιασμένοι στο 11ο «20! Μετράει στο γύρο μου!»
Συμπέρασμα: Οι ζαριές θα ρίχνονται τη στιγμή που πρέπει να ρίχνονται- δεν θα φυλάσσονται για αργότερα.

3) Μην κοιτάτε, ρίχνω.
Σαν να λέμε μην κοιτάτε, μπας και δεν τύχω καλό αριθμό. (Μήτσος) Δεν αμφιβάλω ότι το κάνετε απλά λόγω της έντασης και όχι για να αλλάξετε στα κρυφά το αποτέλεσμα. Ωστόσο, όταν τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε για να κρύψετε το ζάρι είναι κάρτες, το χέρι σας κλπ που το πλησιάζουν επικίνδυνα την ώρα που ρίχνετε, οι υπόλοιποι δεν είναι και τόσο σίγουροι ότι το 20 που ρίξατε ήταν όντως natural. Στα κρυφά μπορεί να ρίχνει μόνο ο dm για να μην ξέρουν οι παίκτες το αποτέλεσμα μερικών ζαριών.
Συμπέρασμα: Για ευνόητους λόγους, τα ζάρια θα ρίχνονται φανερά. Κανένα ζάρι δεν είναι έγκυρο αν δεν το δω να ρίχνεται.
Εξαίρεση: Μερικές φορές ίσως ζητήσω από κάποιον να ρίξει κρυφά το ζάρι. Οι κρυφές ζαριές θα επιτρέπονται και αν τις ρίχνετε έτσι ώστε να είναι αδύνατον να αλλοιωθούν πριν τις δω εγώ και οι υπόλοιποι του team.

2 comments:

  1. Makari na ginoun opws ta les 8a ginei pio wraio gameplay

    ReplyDelete
  2. Οι διευκρινήσεις χρειάζονταν να λέμε την αλήθεια για να μην καθόμαστε να τα λέμε ξανά και ξανά από δω και πέρα... Ει λάχει και κάποιος τα αρνηθεί, πλέον δε θα έχει τόπο διαφηγής, γιατί είναι γραπτοί νόμοι!

    ReplyDelete