Monolith from beyond time

Monolith from beyond time
Heathen

Sunday, May 4, 2014

Dal' Quor

Πολλές θεωρίες υποστηρίζουν την ύπαρξη ενός βασιλείου στο εσωτερικό των ονείρων, μιας περιοχής όχι ρευστής και ευμετάβλητης, αλλά οργανωμένης με σαφή ιεραρχία και κέντρα εξουσίας. Σύμφωνα με αυτές τις θεωρίες, κυρίαρχη φυλή του Dal' Quor είανι τα Quori, πνευματικές υπάρξεις γηγενείς της διάστασης του ονείρου.
Η φύση των quori είναι μυστηριώδης και, λόγω της ανικανότητας μας να ταξιδεύσουμε στη διάστασή τους με φυσικά μέσα, πολύ λίγα είναι γνωστά για τα πλάσματα αυτά.Οι γνώσεις μας για αυτά προέρχονται από δύο πηγές: την εισβολή τους στην υλική διάσταση και τον ερχομό των Κάλασταρς στον κόσμο μας.
Οι ιστορικοί τοποθετούν την εισβολή των Quori κάπου μεταξύ 1800 με 1500  χρόνια πριν. Σύμφωνα με πηγές, η επέλασή τους από τη διάσταση του ονείρου στη γαία σήμανε το τέλος της αυτοκρατορίας της Νέδεριλ. Οι επιθέσεις ήταν σκληρές και η μοίρα της Γαίας φαινόταν προδιαγεγραμμένη, τόσο που οι κοινές ανθρωποειδείς φυλές συμμάχησαν για πρώτη φορά μεταξύ τους, αλλά και με τους γίγαντες, για να αναχαιτήσουν τον κοινό εχθρό.
Είναι άγνωστο πόσο διήρκησε ο πόλεμος- τα περισσότερα αρχεία έχουν χαθεί- ωστόσο ορισμένες μάχες και ονόματα, όπως ο Τζίμαστ στο Έλντιιν και ο Χρόθγκαρ ο δρακοκτόνος στο βορρά, έχουν διασωθεί. Εντέλει ο πόλεμος τέλειωσε όταν τα Quori απείλησαν την Argonessen και οι δράκοι για κάποιο λόγο φοβήθηκαν. Η συμμαχία τους με τις κοινές φυλές σήμανε το τέλος της εποχής της εισβολής των Quori και την άνοδο της αυτοκρατορίας των δρακοκαβαλάρηδων, της Νέραθ.

Η ιστορία των Κάλασταρ ξεκινά περίπου 2000 με 2500 χρόνια από σήμερα, όταν η επαναστάτρια Quori Tarantai και οι ακόλουθοι της απέδρασαν από το Dal Quor, στον υλικό κόσμο. Μέσα στην απελπισία τους να ξεφύγουν από το Dreaming Dark, την αυτοκρατορία των  Quori για την οποία ελάχιστα γνωρίζουμε, η Tarantai βρήκε ένα πέρασμα στο σώμα ενός μοναχού που διαλογιζότανε κάπου στη χώρα Adar. Ο μοναχός και άλλοι 66 ακόλουθοί του από το μοναστήρι δέχθηκαν να συνδεθούν και να φιλοξενήσουν στο σώμα τους τα Quori πνεύματα, με την υπόσχεση να αντιταχθούν στο Dreaming Dark. Από τότε οι Kalashtars είναι ακριβώς αυτό: μια διπλή υπόσταση ανθρώπου και πνεύματος, που με το πέρασμα των αιώνων και από γενιά σε γενιά γίναν ένα μέσα στο ίδιο σώμα. Εξόριστοι για πάντα από τη χώρα του οινείρου ακόμα και στον ύπνο τους και με έμφυτες ψυχικές δυνάμεις, τείνουν να κλίνουν προς την πειθαρχημένη μοναστική ζωή, για να μην υποκύψουν στην τρέλα που εκκολάπτει η διπλή τους φύση και οι ατέλειωτες νύχτες χωρίς όνειρα.

Dreaming dark: Φαίνεται πως η κοινωνία των Quori δομείται γύρω από ένα απολυταρχικό καθεστώς, το Dreaming dark, το οποίο οργάνωσε και την εισβολή των πλασμάτων στην υλική διάσταση. Σχεδόν τίποτα δεν είναι γνωστό για την ιεραρχία ή τον τρόπο ζωής των Quori, ωστόσο φαίνεται πως ορισμένες φυλές θεωρούνται ανώτερες ενώ άλλες, όπως οι Κάλασταρς, αντιμετωπίζονται ως σκλάβοι.

Tsucora Quori Η γνωστότερη φυλή των Quori είναι τα Tsucora Quori, εφιαλτικές υπάρξεις που τρέφονται από την ψυχική δύναμη των θυμάτων τους. Οι κυριότερες δυνάμεις τους είναι η ικανότητά τους να τηλεμεταφέρονται, η ικανότητα υποβολής τους και το θανατηφόρο τους κεντρί, με το οποίο ξυπνάνε στο μυαλό του θύματός τους τον χειρότερο εφιάλτη του. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως τα Tsucora μπορούν να εισβάλουν στα όνειρα των κατοίκων της υλικής διάστασης και να τους επηρεάσουν τον ψυχισμό, κάτι γμα που δεν μοιάζει απίθανο κρίνοντας από την προέλευση τους. 

Skondhokata Quori
Θεωρείται quori απλώς και μόνο επειδή οι αριθμοί τους αυξήθηκαν κατά την έφοδο των τελευταίων στη γαία. Παρουσιάζεται στην υλική διάσταση ως ένα ακέφαλο πλάσμα που συχνάζει σε εγκαταλλειμμένους χώρους απαγχονισμού, συνήθεια που οδηγεί πολλούς να το θεωρούν undead και όχι ζωντανό ον.

Nishi Quori
Το πνεύμα φημολογείται ότι φωνάζει το αληθινό όνομα του θύματός του λίγο έξω από το σπίτι του μέσα στη μέση της νύχτας. Μόνο αυτό μπορεί να ακούσει το Νίσι και πάντα ξυπνάει. Εάν απαντήσει την πρώτη ή τη δεύτερη φορά που το πνεύμα καλεί, πεθαίνει και μοιάζει σαν να πέθανε στον ύπνο του. Αν απαντήσει μετά την τρίτη φορά ή αναζητήσει αυτόν που του μίλησε, δε θα βρει τίποτα.Κανείς δε γνωρίζει με τι μοιάζει ένα Νίσι. 

No comments:

Post a Comment