Monolith from beyond time

Monolith from beyond time
Heathen

Saturday, November 6, 2010

Frostfell feats (part I)

Θα τις χρειαστείτε σύντομα. Πολύ σύντομα...

1)ALTITUDE ADAPTATION [GENERAL]Το σώμα σας προσαρμόζεται γρήγορα σε αλλαγές υψομέτρου, προστατεύοντας σας από αδυναμία εξαιτίας αλλαγών υψομέτρου.Προαπαιτούμενα: Base Fortitude save bonus +2.
Όφελος: Αποκτάτε +4 bonus σε όλα τα Fortitude saving
throws για να αποφύγετε να αδιαθετήσετε εξαιτίας της αλλαγής υψομέτρου Επιπλέον, όταν καθορίζετε τι αποτέλεσμα η αδυναμία έχει πάνω σας, επηρεάζεστε από το αποτέλεσμα μιας κατηγορίας μικρότερης από αυτή που πράγματι βρισκεστε. Μετά από μια βδομάδα διαμονής σε ένα συγκεκριμένο υψόμετρο, συνηθίζετε και δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνετε Fortitude saving throws για κάθε 6άωρο που περνάτε εκεί. Αν κατεβείτε σε χαμηλότερο επίπεδο και μείνετε εκεί για μια βδομάδα, χάνετε αυτή την προσαρμογή και, αν αργότερα ανεβείτε πάλι ψηλότερα πρέπει να περάσετε πάλι μια βδομάδα για να συνηθίσετε.
Ειδικά: Αυτή η τεχνική προσφέρει επιπλέον+2 bonus σε όλα τα Survival checks
που γίνονται σε μεγάλο υψόμετρο (πάνω από 5,000 πόδια).

2)ARCTIC PRIEST [GENERAL]
Μπορείτε να ανταλλάζετε προετοιμασμένα ξόρκια για να διαμορφώσετε άλλα, χρήσιμα στα ταξίδια σας και την επιβίωσή σας σε frostfell περιοχές.Προαπαιτούμενα: Χρήση του Cold ή Winter domain για ιερείς.
Όφελος: Μπορείτε να ανταλλάξετε ένα προετοιμασμένο spell που δεν ανήκει σε domain σας για ένα άλλο από την παρακάτω λίστα, αρκεί το spell που θα διαμορφώσετε είναι του ίδιου ή χαμηλότερου επιπέδου από αυτό που χάσατε. Τα ξόρκια που μπορείτε να διαμορφώσετε αυθόρμητα με αυτή την τεχνική περιλαμβάνουν τα:
control weather, create food and water, endure elements, heroes’ feast, hibernate, protection from energy και resist energy.
3)BECKON THE FROZEN [GENERAL]
Τα πλάσματα που επικαλείστε είναι ενισχυμένα με ενέργεια του ψύχους και διαθέτουν το the cold subtype.Προαπαιτούμενα: Augment Summoning, Spell Focus (conjuration).
Όφελος: Όταν επικαλείστε πλάσματα με οποιοδήποτε ξόρκι επίκλησης, μπορείτε να επιλέξετε να καλέσετε μια εκδοχή του πλάσματος από κάποιο εξωδιαστασιακό frostfell. Το επικαλεσμένο πλάσμα διαθέτει το cold subtype, και οι φυσικές του επιθέσεις προκαλούν επιπλέον 1d6 πόντους cold damage.
Πλάσματα με το fire subtype δεν μπορούν ποτέ να ενισχυθούν με το cold subtype με αυτό τον τρόπο.

4)CHOSEN OF IBORIGHU [GENERAL]
Το δέρμα σας έχει μια φανερά μπλέ απόχρωση και το αριστερό σας μάτι είναι γαλάζιο. Αυτά τα χαρακτηρηστικά σας καθιστούν σαν σύμμαχο της της εκκλησίας του Iborighu και σας προσφέρουν υπερφυσικές ικανότητες.Προαπαιτούμενα: Patron deity πρέπει να είναι ο Iborighu.
Benefit: Το αριστερό σας ματι εκπέμπει αμυδρή evocation μαγεία αν ανιχνευθεί απο ένα detect magic spell, και αδύναμο evil αν ανιχνευθεί με ένα detect evil spell.
Ο ιερέας θεωρείται πλέον favored class για σας. Τα επίπεδα ιερέα σας δεν μετράνε στον καθορισμό απώλειας xp όταν έχετε κάνει multiclassing.
Μία φορά τη μέρα, μπορείτε να κάνετε ένα πλάσμα μέσα σε 30 feet που σας κοιτά να νοιώσει απίστευτο κρύο. Πρέπει να πετύχει σε ένα Fortitude save (DC 10 + 1/2 το επίπεδο χαρακτήρα σας+ your Charisma modifier), αλλιώς δέχεται cold damage
όση το Charisma modifi er + 3 (ελάχιστο 1 ποντος ζημιάς) και το πλάσμα γίνεται fatigued. Ενάντια σε ήδη fatigued πλάσματα, το κρύο τα κάνει exhausted. Αυτή η ικανότητα είναι standard action που δεν προκαλεί ελεύθερες επιθέσεις.
Ειδικά: Αν ποτέ χάσετε την εύνοια του Iborighu, χάνετε και τα οφέλη της τεχνικής μέχρι να την ξανααποκτήσετε.

5)COLD ENDURANCE [GENERAL]
Είτε επειδή μεγαλώσατε σε κάποιο frostfell, είτε επειδή εκπαιδευτήκατε σκληρά να αντέχετε το παγερό κρύο, μπορείτε με ευκολία να αντέχετε σε πολύ ψυχρά περιβάλλοντα.
Προαπαιτούμενα: Base Fortitude save bonus +2.
Όφελος: Μπορείτε άνετα να ζείτε σε συνθήκες μεταξύ 0° F και 90° F χωρίς να χρειάζεται να κάνετε Fortitude saves για να μην πάθετε ζημιά από το πραγματικά έντονο κρύο. Έχετε επιπλέον +2 bonus
στις διασώσεις σας ενάντια σε cold effects.
Η τεχνική αυτή δεν παρέχει καθόλου resistance σε
cold damage.

6)COLD FOCUS [GENERAL]
Τα cold spells σας είναι ισχυρότερα από το κανονικό.Όφελος: Προσθέστε +1 στην DC όλων των saving throws ενάντια σε ξόρκια που διαμορφώνετε με το cold descriptor. Αυτό το bonus συνδυάζεται με άλλα bonuses, όπως αυτά της τεχνικής Spell Focus και Greater Spell Focus.

7)Frozentouched SalvationΜέσα στην καρδιά του χειμώνα, όταν το κρύο παγώνέι την ψυχή, η θεότητα σας σας δίνει τη δύναμη να επιβιώσετε για να δείτε ξανά τον ήλιο.
Προαπαιτούμενα: χρήση οποιουδήποτε domain για ιερείς.


Όφελος: Σε εξαιρετικές θερμοκρασίες, κάτω των 0 F η Θεότητά σας σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε προσωρινά, μέχρι η θερμοκρασία να ανέβει, ένα επιπλέον domain, cold ή winter, ακόμα και αν η ίδια η θεότητα δε διαθέτει το domain αυτό. Το domain προστίθεται στα ήδη υπάρχοντα σας και λειτουργεί κανονικά, όσο η θερμοκρασία το επιτρέπει.
Πρέπει να επιλέξετε μεταξύ των δύο διαθέσιμων domains όταν παίρνετε την τεχνική.

Cold domain
Θεότητες: Auril, Ulutiu.
Granted Powers: Μπορείτε να εκδιώκετε ή να καταστρέφετε fire πλάσματα όπως ακριβώς ένας καλός ιερέας εκδιώκει και καταστρέφει απέθαντους. Μπορείτε να μέμφεστε ή να προστάζετε cold πλάσματα, όπως ένας κακός ιερέας μέμφεται και προστάζει απέθαντους. Κάθε τέτοια εκδίωξη ή μομφή σας καταναλώνει μία κανονική προσπάθεια εκδίωξης ανά ημέρα.
Cold Domain Spells1 Chill Touch: One touch/level deals 1d6 damage and possibly 1 Str damage.
2 Chill Metal: Cold metal damages those who touch it.
3 Sleet Storm: Hampers vision and movement.
4 Ice Storm: Hail deals 5d6 damage in cylinder 40 ft. across.
5 Wall of Ice:Ice plane creates wall with 15 hp +1/level, or hemisphere that can trap creatures inside.
6 Cone of Cold: Deals 1d6/level cold damage.
7 Control Weather: Changes weather in local area.
8 Polar Ray: Ranged touch attack deals 1d6/level cold damage.
9 Obedient Avalanche[PG]: Creates avalanche to bury or bull rush foes, deals varying cold damage

WINTER DOMAIN
Θεότητες: Aengrist, Auril, Hleid, Telchur.
Granted Power: Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, λαμβάνετε +2
sacred bonus σε όλα τα skill checks σας που βασίζονται στο wisdom.

Winter Domain Spells
1 Snowsight*: Normal vision in winter weather conditions.
2 Snow Walk*: Increase your speed and walk effortlessly
on top of snow without leaving tracks or scent.
3 Winter’s Embrace*: Subject takes 1d8 damage/round;
can cause fatigue.
4 Ice Storm: Hail deals 5d6 damage in cylinder 40 ft. across.
5 Blizzard*: Temperature drops and powerful blizzard
reduces visibility to zero.
6 Death Hail*: Summons a storm of death hail.
7 Control Weather: Changes weather in local area.
8 Summon Giants (Frost Giants Only)*: Summons
outsider giants to fi ght for you.
9 FimbulwinterX*: Creates winter weather for miles
around you that lasts for months.


*Τα ξόρκια αυτά περιγράφονται στο frostburn.

Μπορείτε να πάρετε την τεχνική δύο φορές- κάθε φορά για διαφορετικό domain.

No comments:

Post a Comment