Monolith from beyond time

Monolith from beyond time
Heathen

Thursday, April 23, 2015

Confessions of a part time Dm.

Confessions of a part time Dm. Μιά διαφορετική προσέγγιση στο blog. Καταρχάς αυτή είναι η πρώτη δημοσιευση που κάνω από κινητό! (πολλά χειροκροτήματα). Για όποιους από εσάς ενδιαφέρονται θα ανεβάζω σε αντίστοιχες δημοσιεύσεις φαν φακτς, making of και ό,τι άλλο βρίσκω ενδιαφέρον..

Διαφορετικοί κανόνες
Έτσι για ζέσταμα παρουσιάζω εδώ ορισμένα από τα χάουζ ρουλς- τα πιο σύγχρονα περί ξεκούρασης, αλλά και κάποια που ανέκαθεν συντρόφευαν το γκρουπ μας.

Οι κανόνες της ξεκούρασης.
Σε αντίθεση με το dnd της 3.5, χρησιμοποιώ το δικό μου σύστημα για την ανάκτηση των hp ανά ημέρα. Συγκεκριμένα:

Αν μέσα στην ημέρα ο χαρακτήρας ζώρισε το σώμα του (π.χ. με μια μάχη), ανακτάει μόνο το con modifier του μετά από 7ωρη ξεκούραση. Αυτό ισχύει και αν κοιμηθεί για λιγότερες από 4 ώρες.

Αν ο χαρακτήρας καταπιάστηκε με ελαφρές δραστηριότητες μέσα στην ημέρα ανακτάει το μισό του λβλ του συν το con modifier. Αυτό ισχύει και αν κοιμηθεί για κάτω από 7 ώρες.

Αν ο χαρακτήρας είναι όλη μέρα κρεβατωμένος και σε σχετική άνεση, ανακτάει το λβλ του συν το con modifier μέσα στην ημέρα.

Αν σε ένα χαρακτήρα επεμβαίνει και κάποιος θεραπευτής, ο χαρακτήρας θεραπεύει το αντίστοιχο έξτρα ποσό (συνήθως 2 φορές το lvl του +con modifier).

Όταν πρωτοπαρουσίασα τον κανόνα πριν καμια-δυο φορές υπήρξαν αρκετά και δικαιολογημένα παράπονα. Αντιπαραθέτω εδώ τον official κανόνα για την ξεκούραση. 


After taking damage, you can recover hit points through natural healing or through magical healing. In any case, you can’t regain hit points past your full normal hit point total.
Natural Healing
With a full night’s rest (8 hours of sleep or more), you recover 1 hit point per character level. Any significant interruption during your rest prevents you from healing that night.
If you undergo complete bed rest for an entire day and night, you recover twice your character level in hit points.

Ναι μεν φαίνεται νερφ, αλλά προσέξτε το (8 hours of sleep or more). Πολύ αυστηρό. Με 7 ώρες και 59 λεπτά δεν ανακτάς τίποτα, με 1 λεπτό ξεκούρασης παραπάνω όμως παίρνεις καμιά 11αριά hp. Άλλαξα τον κανόνα για να τον κάνω πιο ρεαλιστικό και να προσθέσω ενδιαφέρουσες επιλογές στο παιχνίδι.


Τυχαίνεις 1? Σου σπάει το όπλο!
Ο άσσος  στα παιχνίδια ρόλων, ή κοινώς η μπότσα, επιφέρουν πολλές ποινές, όχι τόσο από τους επίσημους κανόνες-τουλάχιστον στο dnd- αλλά από τους butchers Dms. Με λίγα λόγια δεν είμαι ο μόνος που όρισε "τιμωρία" για το ασσάκι και μάλιστα έχω μιλήσει με άτομα που κάνουν πολύ χειρότερα στους παίκτες τους (!) άμα φέρουν 1.
Ο κανόνας δεν επηρεάζει τόσο τα ανώτερα επίπεδα παιχνιδιού, γιατί τα μαγικά αντικείμενα σπάνε πολύ πιο δύσκολα. Θυμάμαι ακόμα ωστόσο τη μάχη εκείνη στα 5 λβλ που ο Χάρης έσπασε δύο όπλα μέσα σε 2 γύρους :Ρ



 Δεν έχω μαρτυρήσει ακόμα το μηχανισμό για να σας αφήνω με την αγωνία, αλλά ας πούμε ότι τα μαγικά όπλα που κρατάτε πλέον έχουν λιγότερο από 7% πιθανότητα να σπάσουν στον άσσο. Μεγαλύτερη ασφάλεια και από τα durex.

20-20-20.
Ναι, το θρυλικό 20-20-(hit), ο άμεσος θάνατος. Δεν υπάρχει. Αναφέρεται ως εναλλακτικός κανόνας στον οδηγό του Dm, αλλά δεν είναι official. Ευχαριστώ όλους τους θεούς του dnd που τον έβαλα σε εφαρμογή με το που τον διάβασα! Και αν ποτέ κάνα τέρας σας καρφώσει 20 20 20 και μου γκρινιάξετε για αυτό θα πάρω πίσω το 20 20 14 του Χάρη στο Όγκερ της σπηλιάς των γκόμπλιν και θα σας γυρίσω πάλι στα 3 λβλ, να το πάμε σωστά από την αρχή.

Αυτά περι κανόνων για σήμερα! αν έχω όρεξη μπορεί να ανεβάσω κι άλλους χάουζρουλς που χρησιμοποιούμε την άλλη φορά.



Ξέρατε ότι: Υπάρχουν ένας δύο official κανόνες του παιχνιδιού που έχω αφαιρέσει γιατί τους θεωρώ πανηλίθιους. Υπάρχει για παράδειγμα ένας κανόνας που λέει ότι αν ένα πλάσμα φάει πάνω από 50 damage σε ένα γύρο πρέπει να ρίξει fort save για να μην πεθάνει κατευθείαν. Οκ. Απλά σκεφτείτε το life των τεράτων που σας βάζω. Τώρα σκεφτείτε και το damage που σας κόβουν. Καταλάβατε;

Edit 3/5/18, πρόσθεσα το 2Χlvl στη θεραπεία με healer για να είναι πιο ξεκάθαρο πως συμβάλλει στην ξεκούραση.

Saturday, April 18, 2015

Last breaths of Ashenport

Chapter 1: Last breaths of Ashenport



Μισός χρόνος πέρασε από τα γεγονότα του Γκριζογέρακα. Ο Οζάιντ, ο Μόρντιακ και ο Σόνικ ψάχνανε μάταια για δουλειά ως μισθοφόροι όλο το καλοκαίρι στις παραθαλάσσιες χώρες νότια της Ράλιον. Με τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου σώθηκαν και τα τελευταία αποθέματα χρημάτων των ηρώων. Εκεί που τα πράγματα έμοιαζαν δύσκολα, μια απρόσμενη δουλεία βρέθηκε άξαφνα μπροστά τους κατά τη διαμονή τους στην πόλη των ψαράδων της Καρ’κοχαιντ. Τέσσερεις έμποροι διατείθονταν να δώσουν 1000 χρυσά ο καθένας στους ήρωες, εάν αυτοί μετέφεραν κάποιες αποδείξεις πληρωμών στην πολη των τεσσάρων ανέμων, μια μεγαλούπολη αρκετές εβδομάδες δυτικά. Οι ήρωες δέχτηκαν.
Τις πρώτες 3 βδομάδες του ταξιδιού της η ομάδα κινήθηκε δυτικά κατά μήκος της ακτογραμμής περνώντας από μικρά παραθαλάσσια χωριουδάκια για ανεφοδιασμό. Το εμπόριο, πλούσιο κάποτε στην περιοχή, είχε εξασθενίσει μετά την πτώση της Νέραθ, της αυτοκρατορίας των ανθρώπων και πολλά από τα παράκτια χωριουδάκια κείτονταν ερειπωμένα. Από τη μέση του ταξιδιού τους και για ημέρες μετά, οι ήρωες δε συνάντησαν άλλον άνθρωπο κατά μήκος του δρόμου, μόνο ερείπια.
Ένα βράδυ στο τέλος της τρίτης βδομάδας, η πρώτη καταιγίδα του φθινοπώρου ξέσπασε σε όλο της το μεγαλείο. Μέσα στην κοσμοχαλασιά ο Οζάιντ διέκρινε ένα αμυδρό φως στον ορίζοντα. Τρέχοντας προς το φως με την ελπίδα εύρεσης καταφυγίου, η ομάδα βρέθηκε μπροστά στα ξύλινα τείχη του πρώτου κατοικίσιμου ψαρωχωριού που αντίκριζαν εδώ και ημέρες. Διαφώνισαν ως προς το τι έπρεπε να κάνουν, αλλά τελικά αποφάσισαν να μείνουν και να ψάξουν για κατάλυμα.

Η ξύλινη πύλη ήταν αφύλαχτη. Οι δρόμοι ήταν χωμάτινοι και γεμάτοι λάσπη από τη βροχή, τα κτίρια παλιά ξύλινα οικήματα ποτισμένα με ιώδιο και αρμύρα. Ρωτώντας ένα νεαρό άντρα που γύριζε σπίτι του έχοντας ασφαλίσει την βάρκα του από τη βροχή έμαθαν πως το χωριό είχε μόνο ένα πανδοχείο, «το Ήπιο Αρμένισμα» που αν και είχε δει και πιο ένδοξες ημέρες, παρέμενε στεγανό από το νερό και υποσχόταν ζέστη και καλό φαγητό. Λίγο πριν αφήσουν τον άντρα ο Σόνικ-που εκτός από τοιχοδιώκτης τότε ήταν και λίγο μάγος/assassin/illusionist ακόμα- είχε μια παράξενη διαίσθηση (εγώ πάντως δεν του είπα τίποτα+ μου χάλασε και το στόρυ όπως το χα ετοιμάσει αλλά έχε χάρη που είμαι καλός δμ) έκανε charm στον άνθρωπο και τον ρώτησε αν όντως οι τέσσερεις τους θα ήταν ασφαλείς στο παδοχείο. Αυτός τότε αποκρίθηκε «ΌΧΙ! Τρέξτε μακριά να σωθείτε!» Τότε ο Σόνικ πήγε να του επιτεθεί αλλά το μετάνοιωσε. Το ξόρκι έσπασε και ο ψαράς συνέχισε την πορεία του σαν να μην συνέβη τίποτα.

Οι τρεις τους διαφώνησαν έντονα για το τι έπρεπε να κάνουν. Ο Σόνικ επέμενε να κοιμηθούν στο πανδοχείο, ο Οζάιντ ήθελε να διασχίσουν την πόλη και να συνεχίσουν το δρόμο τους ενώ ο Μόρντιακ ήθελε να εγκαταλείψουν την πόλη και να κοιμηθουν στο δάσος, μέσα στην καταιγίδα. Τελικά ο Οζάιντ έπεισε τους άλλους δυο. Ενώ διέσχιζαν την κεντρική πλατεία του χωριού, στη μέση του οποίου βρισκόταν ένα αλσύλλιο, τους την έπεσαν δολοφόνοι με ένα ασημένιο φυλαχτό σε σχήμα φιδιού στο στήθος τους. Αφού τους ξέκανε, η ομάδα αποφάσισε ότι εκεί έξω ήταν επικίνδυνα για βολτούλες στην καταιγίδα και αποφάσισαν να βρουν καταφύγιο στο αλσύλλιο, στο κέντρο της πλατείας. Κάτω από τα δέντρα οι ήρωες ανακάλυψαν ένα σπασμένο βωμό της Ελόνας, τον οποίο ο Μόρντιακ επισκεύασε. Έπειτα κοιμήθηκαν.


Μέσα στη νύχτα ο Οζάιντ ξύπνησε από ένα τρομακτικό παρατεταμένο ουρλιαχτό που ερχόταν από τη θάλασσα. Το ουρλιαχτό, που έμοιαζε με κλαάμμα φάλαινας, τραβούσε τους άλλους δύο προς τη θάλασσα. Έντρομος ο Οζάιντ προσπάθησε να σταματήσει την υπνοβασία των φίλων του πριν φτάσουν στην παραλία. Σύντομα αποδείχτηκε ότι και άλλοι είχαν υποκύψει στο κάλεσμα του ουρλιαχτού: σχεδόν όλοι οι θαμώνες του ήπιου αρμενίσματος υπνοβατούσαν κάτω από τη βροχή ή προσπαθούσαν να συνεφέρουν τους συντρόφους τους. Κάποιοι πνίγηκαν, μαζί με τον άντρα της Τέρζα, μιας half elf που οι παίκτες γνώρισαν στην παραλία. Ταυτόχρονα άρχισαν να επιτείθενται στο πλήθος κάποιοι αηδιαστηκοί ψαράνθρωποι τους οποίους η ομάδα καθάρισε.Η ομάδα βοήθησε τους επιζώντες αν επιστρέψουν στο πανδοχείο όταν το ουρλιαχτό τέλειωσε. Ανέφερα την ύαινα; Η ύαινα, το pet του Μόρντιακ έσωσε πολλούς εκείνο το βράδυ.
Μέσα στο πανδοχείο οι ήρωες συνάντησαν τον Μπόντινοκ και τον Άβαταρ, που εντελώς κατά τύχη και χάρη στην καθοδήγηση του DM βρέθηκαν ταυτόχρονα στο Άσενπορτ ψάχνοντας για δουλειά. Εκεί γνώρισαν και τον Λίικ Άρογουέι, γνωστό και ως Μπαμπατζίμ.
Λίγα λόγια για τον Λίικ. Ο Λίικ είναι ο τελευταίος απόγονος της ένδοξης φατρίας των Άρογουει, των κυβερνητών της χώρας Κόαμ. Γενικά οι Άρογουει- και όλοι οι κάτοικοι της Κόαμ- δεν κολλάνε και πολύ σε ιδεολογικά, ηθικά και λοιπά κλισέ. Αν λείπει σε μια οικογένεια ο νεκρός παππούς τον σηκώνουν ως ζόμπι και τον βάζουν να πιει μαζί τους τσάι ή να προσέχει τα μωρά, το Βουντού θεωρείται ενδεδειγμένη θεραπεία για την καταπολέμηση της αρθροίτιδας (βλ Κατοπόδη) κλπ. Οι Άρογουει είναι όλοι Evil, οι περισσότεροι από αυτούς ακόλουθοι του Βέκνα και όλοι μαυρομάλληδες. Αν κάποιος τσεκάρει το γενεαλογικό τους δέντρο θα ανακαλύψει μερικές σαρδόνιες και διαχρονικές προσωπικότητες. Ο Λίικ, ωστόσο, γεννήθηκε ξανθός, και οι προφητείες δήλωσαν ξεκάθαρα ότι ήταν ο εκλεκτός του Πέλορ στη γή. Οι γονείς του όταν το ανακάλυψαν αυτό εκνευρίστηκαν και πιθανότατα τον σκότωσαν για να μην χαλάει το όνομα της οικογένειας. Η διαδοχή δεν τους ένοιαζε και πολύ γιατί ήδη είχαν έναν πρωτότοκο, τον Άλεκ, ο οποίος από μικρός φαινόταν ότι θα γίνει ένας άξιος Κόαμ.
Όλα αυτά βέβαια ο Μπαμπατζίμ τα διάβασε σε ένα σκονισμένο βιβλίο στο μοναστήρι που μεγάλωσε και έγινε ιερέας. Τα μόνα απτά στοιχεία που είχε ο ίδιος για την καταγωγή του ήταν το χρυσαφένιο του μαλλί και ένα χρυσό οικογενειακό μενταγιόν στο εσωτερικό του οποίου ήταν σκαλισμένες πάνω σε ελεφαντόδοντο δύο λέξεις: «Leoeak Arroway».
Η Τέρζα αποκάλυψε στην ομάδα ότι δούλευε για το ‘Χρυσό φύλλο’ και ότι αυτή και οι μπράβοι της μετέφεραν εμπορεύματα στην πόλη των τεσσάρων ανέμων. Υποσχέθηκε στους ήρωες αμοιβή αν κατάφερναν να συνοδεύσουν το καραβάνι ασφαλές μέσα από τους ψαρανθρώπους και τη βροχή στην επόμενη μεγάλη πόλη.
Όλοι ξεκίνησαν να διασχίσουν το έρημο χωριό όταν μέσα στη βροχή ο Σόνικ εντόπισε μια σκιά να κινείται στο νεκροταφείο της πόλης, το οποίο βρισκόταν πάνω σε εναν λόφο. Αμέσως τα 6 Μόγγολα τρέξαν προς τα εκεί, αναγκάζοντας το υπόλοιπο καραβάνι να γυρίσει στην ασφάλεια του πανδοχείου. Στο νεκροταφείο πολέμησαν ζόμπις και έναν κακό ιερέα, εξερεύνησαν το παρεκκλήσι του Πέλορ στο οποίο ο Σόνικ ανακάλυψε μια ζώνη δύναμης που φαντάστηκε ότι θα του έδινε και υπεράνθρωπη ταχύτητα, ενώ ο Μπόντινοκ έφαγε το κεφάλι του όταν ο Μόρντιακ, μεταμορφωμένος σε αρκούδα τον εκτόξευσε στην σοφίτα της εκκλησίας σπάζοντας τις σανίδες της οροφής. Καθώς εξερευνούσαν το υπόλοιπο νεκροταφείο και την κυρίως εκκλησία, προσγειώθηκε στον λόφο ο Μεγάλος Κόκκινος δράκος, άρπαξε τον Μόρντιακ και τον ρώτησε «που είναι η πέτρα;». Πριν βρει κάτι πνευματώδες ο Μόρντιακ να απαντήσει, ο Σόνικ, σκαρφαλωμένος στην οροφή της ταράτσας, κατάφερε, σε μια επείδηξη δύναμης, να ξεκολλήσει το μεγάλο σύμβολο του πέλορ της οροφής και να το καρφώσει στο μάτι του δράκου. Η ομάδα υποχώρησε στα υπόγεια του ναού ενώ ο μονόφθαλμος πλέον δράκος ξερνούσε πίσω τους φωτιές.



Στα υπόγεια ανακάλυψαν περισσότερους ψαράνθρωπους και έγιναν επικές μάχες. Οι ψαράνθρωποι άρπαξαν τον Οζάιντ και τον Άβαταρ και τους χρησιμοποιούσαν ως όπλα. Ο Άβαταρ έσπασε το λογχοπέλεκυ του. Αμέσως άρπαξε την τρίαινα ενός ψαρανθρώπου από κάτω και μέσα στα επόμενα δευτερόλεπτα την έσπασε και αυτή. Στην επόμενη μάχη βάραγε με μπουνίδια, με τα οποία ήταν πιο αποτελεσματικός.
Όταν η μάχη τέλειωσε οι ήρωες έψαξαν τα γύρω δωμάτια. Ένα από αυτά, ένας μικρός χώρος 10Χ10 ποδιών, ήταν τελείως άδειο. Μόνο μια μαύρη ημιδιάφανη πέτρα σαν ακατέργαστο διαμάντι αιωρούταν πάνω από μια μαύρη τρύπα στο πάτωμα. Ο απέναντι τοίχος ήταν διακοσμημένος με μια τοιχογραφία που απεικόνιζε τον Ντάγκον και μια σπέιρα.Οι ήρωες απέσπασαν την πέτρα και ο Παπατζίμ την πήρε και έτρεξε πάνω, στο δράκο.
«Μήπως ψάχνεις αυτό;»Φώναξε στο δράκο και του την πέταξε. Ο δράκος την άρπξε και τότε ο Παπατζίμ έκανε Shatter spell για να τη σπάσει αλλά η πέτρα δεν έσπασε. Ο Παπατζίμης ξαναέτρεξε στα υπόγεια πριν γίνει ψητός.
Στο τελευταίο δωμάτιο η ομάδα ήρθε αντιμέτωπη με τον Άλδανις, τον ιερέα του χωριού. Ο Άλδανις τους αποκάλυψε ότι όλοι στο χωριό ήταν κάποτε πιστοί της Ελόνα, αλλά όταν το εμπόριο στην περιοχή κατέρρευσε αναγκάστηκαν να στραφούν στον Τιτάνα Ντάγκον, ο οποίος φρόντιζε για τη διαβίωσή τους με ένα αντάλλαγμα: τις ψυχές των χωρικών και τις ψυχές όλων των επισκεπτών του χωριού. Έπειτα ο ιερέας παραδέχτηκε την αξία τους και τους ζήτησε να τον ακολουθήσουν και να γίνουν μαθητευόμενοι του Ντάγκον. Ο μόνος που δέχτηκε ήταν ο Μόρντιακ. Ενώ ο ιερέας τον χαιρέτιζε και ο Μόρντιακ στεκόταν δίπλα του, ο Σόνικ έγινε αόρατος και προσπάθησε να σκοτώσει τον Άλδανις, αλλά τα έκανε θάλασσα και κατέληξε πάνω στο βωμό του Άλδανις, φαινομενικά αναίσθητος με τον ιερέα να δείχνει στο νέο του μαθητευόμενο πως να θυσιάζει σωστά ένα ελφ.
Πριν ολοκληρωθεί η θυσία ο Παπατζίμ φώναξε όλο θυμό στον ιερέα ότι αυτός ποτέ δε θα ακολουθούσε τον ιερέα γιατί ποτέ δε θα πρόδιδε την πίστη του όπως έκανε ο Άλδανις. Τότε ο Άλδανις έδειξε στον Λίικ το παλιό τατουάζ της Ελόνα που είχε στο στήθος του και του είπε «Και εγώ ήμουν κάποτε σαν εμένα, νέος και γενναίος. Θα έρθει κάποτε η στιγμή που δε θα διαφέρεις και πολύ από μένα, να μου το θυμηθείς αυτό». Ο Λίικ έσφιξε τα δόνται και δεν αντέδρασε, για να μην προκαλέσει το θάνατο του Σόνικ.
Ο Άλδανις θυμήθηκε ωστόσο τον Σόνικ και βάζοντας το μαχαίρι στο λαιμό του είπε στον Μόρντιακ.. καλά δε χρειάζεται να περιγράψω τη σκηνή, την έχουμε σε ένα βιντεάκι που αξίζει να δείτε. Φυσικά ο Μόρντιακ δεν ήξερε ότι 5 χρόνια μετά θα τον έπιανα εγώ στον ύπνο με τον ίδιο τρόπο.
Ο Σόνικ το σκάει και η μάχη με τον Άλδανις αρχίζει. Ανάμεσα σε σπελλς και ψαρανθρώπους, κάνει την εμφάνισή της η Φέλονυ μέσα από μια πύλη.
Η Φέλονυ, που τόσα χρόνια μετά δεν έχει ακόμα επίθετο, είναι ένα νεαρό Κάλασταρ. Κόρη της ευγενούς Σέλινορ και του μάγου Φόρνεους, μεγάλωσε σε μια μικρή κοινότητα στις παρυφές της Λεισθένας, της πρωτεύουσας των ξωτικών της Ράλιον. Το χωριό της ήταν τόσο μικρό που δεν είχε όνομα, οπότε η Φέλονυ ταξίδευε καθημερινά ως την πρωτεύουσα για να μαθητεύσει σε μια από τις λίγες Ψιονικές ακαδημίες της χώρας. Ένα μεσημέρι που επέστρεφε σπίτι, την ημέρα των 120ών της γενεθλίων ( συμβολική ημερομηνία ενηλικίωσης για τα ξωτικά), βρήκε το σπίτι της άνω κάτω και τη μητέρα της νεκρή στο διάδρομο. Μια δυνατή έλξη την οδήγησε προς ένα σημείο του τοίχου στο οποίο σχηματίστηκε μια πύλη από την οποία βγήκε μια πέτρα. Η Φέλονυ φέρει αυτή την πέτρα μαζί της προσπαθώντας να ξεκλειδώσει τα μυστικά της.
Στο διπλανό δωμάτιο ο πατέρας της μονομαχούσε με έναν άγνωστο μάγο. Όταν την είδαν σκαλώσανε και οι δύο, αλλά από τα δύο Κάλασταρ, ο άγνωστος ήταν ταχύτερος. «Φέλονυ!» φώναξε και άνοιξε μια πύλη που κατάπιε τη Φέλονυ και την οδήγησε.. 175 χρόνια στο μέλλον όπως αποδείχτηκε, αφού το χωριό της τώρα είναι συντρήμια από την επίθεση των Ντρόου (ναι, ο Οζάιντ και οι Φέλονυ είναι συγχωριανοί, αλλά ο Οζάιντ 175 χρόνια νεότερος).
Αργότερα (αυτό το ρπ έπρεπε να είχε γίνει) η μητέρα της που η Φέλονυ πρόσφατα ξαναζωντάνεψε της είπε όλη την αλήθεια: ο πατέρας της ήταν ο άγνωστος, ο Όμπερον και ο Φόρνεους ήταν ο άπληστος αδερφός του που είχε μαγέψει τη μητέρα της και όλο το χωριό περιμένοντας πότε η Φέλονυ θα ενηλικιωθεί για να της πάρει την πέτρα.
Η πύλη οδήγησε τη Φέλονυ ακριβώς στη μέση της μάχης. Με ένα γρήγορο guessing βρήκε ποιοι ήταν μάλλον οι καλοί και με ρατσιστικό μένος πολέμησε τους ψαρανθρώπους και κιλλστίλαρε τον Άλδανις με το κοράκι της, γιατί τότε ακόμα ήταν μάγισσα. (Το συμπέρασμα είναι ότι ο μόνος ορίτζιναλ μάγος από την αρχή μέχρι το τέλος είναι ο Μπόντι- ώπα, λάθος, δεν είναι μάγος.)
Αφού πέθανε ο Άλδανις αναγεννήθηκε μέσα στη μολυσμένη πηγή πίσω από το βωμό και το έσκασε κάνοντας sanctuary. Ερευνώντας τα πτώματα των ψαρανθρώπων η ομάδα ανακάλυψε ότι κάποια από αυτά ανήκαν στους πρόσφατα πνιγμένους ανθρώπους από το Χρυσό Φύλλο, καθώς και ένα σκισμένο σημείωμα προς τον Άλδανις από την Βολ, το οποίο κάπου βόσκει στο μπλογκ. Βγαίνοντας από το ναό οι παίκτες είδαν πως ο δράκος είχε φύγει και το πρωί είχε έρθει. Αμέσως το κάλεσμα από τα βαθειά ξανακούστηκε και ένας νέος γύρος κυνηγητού μεταξύ υπνωτισμένων και ξύπνιων ακολούθησε.
Πίσω στο πανδοχείο, έχοντας σώσει όσους μπορούσαν πάλι, οι παίκτες ανακάλυψαν τον πανδοχέα να τους δηλητηριάζει τα φαγητά στην κουζίνα (θυμίζω ότι ως τώρα όλο το χωριό ήταν έρημο μετά το πρώτο κάλεσμα). Όταν τον ανακρίναν ο πανδοχέας παραδέχτηκε ότι όλο το χωριό ακολουθούσε τον Ντάγκον και ομολόγησε ότι οι χωρικοί μαζεύονταν σε μια σπηλιά στα βράχια κοντά στη θάλασσα για μια τελετή που θα τους επέτρεπε να νικήσουν την ομάδα. Τους προειδοποίησε ότι οι πιστοί χρησιμοποιούσαν πολλές παγίδες και ιλλούζιον.Αμέσως οι παίκτες τράβηξαν προς τα εκεί.
Στη σπηλιά πολέμησαν τεράστια θαλασσινά τέρατα, ακολούθους του Ντάγκον, ψαρανθρώπους και ιερείς τους οποίους κατατρόμαξε ο Μόρντιακ μεταμορφωμένος σε αρκούδα, όλα αυτά ενώ έλεγχαν κάθε πιθαμή του χώρου για παγίδες και ιλλούζιονς. Ο Μπόντινοκ βρήκε δύο σατανικά μπαστούνια που ρουφούσαν ψυχές, του ενός εκ των οποίων πλέον η τύχη αγνοείται. Εκεί που νόμιζαν ότι ξεμπέρδεψαν έκανε εμφάνιση από τα βαθειά η πηγή του καλέσματος στο άσενπορτ: το voice of Dagon, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω.
Αμέσως οι παίκτες έσπευσαν να του κατεβάσουν ότι δυνατά αμπίλιτις είχαν, μόνο και μόνο για να αποδειχτεί στον επόμενο γύρο ότι το Voice ήταν μια ψευδαίσθηση του πραγματικού, το οποίο έσκασε μύτη αμέσως μετά. Η μάχη ήταν πολύ σκληρή και το τέρας πειραγμένο, αλλά ακόμα πιο πειραγμένος ήταν ο Druid που κατέβασε το τελειωτικό χτύπημα. Υπήρξαν και κάποια παρατράγουδα όπως ο παρολίγον θάνατος της Φέλονυ από τον σαγηνεμένο από το Voice Σόνικ. Η Φέλονυ από τότε το γύρισε σε Ψιον.
Με το θάνατό του το Voice έβγαλε έναν επιθανάτιο εκδικητκό ρόγχο. Όταν οι ήρωες βγήκαν από τη σπηλιά η καταιγίδα είχε περάσει και η παραλία απ’άκρη σ’άκρη σε όλο το Άσενπορτ ήταν σπαρμένη με δεκάδες ίχνη, τα ίχνη των κατοίκων που ο Ντάγκον εξαγριωμένος με το θάνατό του Voice τράβηξε στον βυθό..
Οι παίκτες πήρανε την Τέρζα και τους υπόλοιπους εμπόρους από την ταβέρνα και ανενόχλητοι συνέχισαν την πορεία τους. Λίγες μέρες μετά έφτασαν αισίως στην πόλη των τεσσάρων ανέμων.
Δεν ήξεραν βέβαια ότι μεγαλύτεροι μπελάδες για την ομάδα μαζέυονταν σαν σμήνος δράκων στον ορίζοντα πάνω από την πόλη..


Tuesday, April 14, 2015

Στρατηγική Μάχης

Fixed Initiatives:

1. Ozaid
(1,5. Sonic)
2. Felony
3. Avatar
4. Leoeak

5. Bodinoc
6. Ajax
7. Mordiac



Στρατιγική θέσεων:


Αν το ζάρι μας φέρει πρώτους από τα τέρατα.
 
Ozaid, Sonic, Bodinoc: Βαράνε μάγους, τοξότες και τους υπόλοιπους γύρω-γύρω σχετικούς με αυτούς.


Sonic: σε κάθε περίπτωση προσπαθεί να αιφνιδιάσει. 

Avatar και Leoeak: τραβουν την προσοχή του boss μέχρι η πάνω ομάδα να τακτοποιήσει το στόχο της. ΠΡΟΣΟΧΗ: είναι απαραίτητο να υπάρξει το κατάλληλο κενό για την έφοδο του Ajax.

Αjax: αν τα πράγματα δεν είναι πολύ επείγοντα διατηρεί όσο γίνεται low profile και προετοιμάζει έφοδο στο boss ώστε να του κάνει grapple. Αν είναι απαραίτητο να πάρουμε πληροφορίες το grapple θα γίνεται σε κάποιον σχετικά πιο αδύναμο μη μάγο ώστε να τον ακινητοποιήσουμε και η Felony να μπορέσει να μπει στο μυαλο του μετά τη μάχη και να εξάγει πληροφορίες. Στον grappled εχθρό όσο γρηγορότερα γίνεται κάνει ο Mordiac μορφοποίηση ξύλου ώστε να μείνει σταθερός και ο Ajax να επιστρέψει στη μάχη. Αν είναι επιτακτική ανάγκη η έφοδος γίνεται απευθείας χωρίς προετοιμασία. Σε κάθε άλλη περίπτωση ο Ajax στοχεύει το boss.


Felony: buffαρει τα τανκς (Avatar, Leoeak)


Mordiac: μπαλαντέρ. Πράττει αναλόγως τις ανάγκες.


Αν το ζάρι δεν ευνοήσει την ομάδα:

 
Αν υπάρχει άμεσος κίνδυνος θανάτου κάποιου μέλους του πάρτυ τότε η Felony χρησιμοποιεί ειδική ιδιότητα που την κάνει να αλλάζει initiative. Παίζει λοιπόν πριν τα τέρατα και σώζει τον επι κινδύνω.



Αν το ζάρι χωρίσει την ομάδα:

 
Ακολουθούμε την ίδια στρατηγική.


ΥΓ: Όλα αυτά σε συνεργασία με την αγαπητή Άρτεμις, η οποία θα σχεδιάσει και θα ποστάρει σύντομα ένα σχέδιο με όλα αυτά, να το έχουμε και σχηματικά :D



Sunday, April 12, 2015

Το Φυλαχτό

Πρόκειται για ένα χρυσό φυλαχτό με μία κόκκινη πέτρα στο κέντρο του. Το φυλαχτό αυτό ενώνεται με τη σάρκα αυτού που το φορά και τον δεσμεύει ώστε να τηρήσει την υπόσχεσή του, όποια και αν είναι αυτή. Αν η υπόσχεση δεν τηρηθεί ο δεσμευμένος πεθαίνει.

Ο ακριβής μηχανισμός του φυλαχτού είναι άγνωστος. Παρόλα αυτά αυτό εμφανίζεται πάνω σε ακολούθους και σε όσους δουλεύουν για το Χέρι του Ναραας. Όλοι οι ακόλουθοι της οργάνωσης αυτής δεσμεύονται υποχρεωτικά με τον τρόπο αυτό. Σύμφωνα με την Αϊρίν, για να φτιαχτεί ο μηχανισμός του φυλαχτού χρησιμοποιείται μία πέτρα που βρίσκεται στα κεντρικά του Χεριού του Ναραας, η οποία παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με το Μάτι του Δράκου, με τη διαφορά ότι αυτή είναι κόκκινη και όχι πορτοκαλί όπως το μάτι.

Μπορούμε επίσης να συμπεράνουμε ότι το φυλαχτό έχει διάφορα επίπεδα χρήσης. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει το επίπεδο κατα το οποίο ο χειριστής του φυλαχτού μπορεί οποτεδήποτε θέλει να προκαλέσει το θάνατο αυτού που το φορά, αν διαπιστώσει ότι η υπόσχεση δεν τηρήθηκε.
Πιθανότατα υπάχει και ένα δεύτερο επίπεδο κατά το οποίο οποιαδήποτε κίνηση που οδηγεί στη μη τήρησης της υπόσχεσης προκαλεί αυτόματα το θάνατο αυτού που το φοράει, άσχετα με τη γνώση ή μη του χειριστή.

Πρώτη επαφή με το φυλαχτό είχαμε όταν συναντήσαμε την Lilith η οποία το φορούσε.

Trollport

Λιμάνι στο βορειοδυτικό άκρο της Γαίας.

Κέντρο πειρατείας.

Διοικείται από τον Ράιγκερ.

Ράιγκερ

Πρόκειται για τον υπεύθυνο του Trollport. Από ό,τι φαίνεται έχει λάβει εξουσία στο λιμάνι εξαιτίας της δύναμης του και του σεβασμού που τρέφουν για αυτόν οι ντόπιοι και όχι μόνο.

Είχε κάποτε στη δούλεψή του την Αϊρίν.

Ασκεί εμπάργκο στο όπιο της παλιάς αυτοκρατορίας.

Wednesday, April 8, 2015

Πολιτικά παιχνίδια

Παλιά αυτοκρατορια

Όλα γίνονται λοιπόν για το χρυσό; Πολλές πληροφορίες έφτασαν στα αυτιά μας από την Άιριν. Και παραθέτω:

Η παλιά αυτοκρατορία των δρακοκαβαλάρηδων, η αυτοκρατορία της Νέραθ, προσπαθεί να επιστρέψει, να αναγεννηθεί. Για αυτό χρειάζεται οικονομικούς πόρους.
Δύο είναι οι πηγές οικονομικής της ενίσχυσης που μέχρι τώρα γνωρίζουμε.
  1. Αποτελεί την πρώτη δύναμη σε εμπόριο και παραγωγή οπίου.Μέχρι πρόσφατα εξήγαγε μέσω trollport με αποτέλεσμα το ναρκωτικό να ρέει άφθονο στο λιμάνι μειώνοντας κατά πολύ την αποδοτικότητα των ναυτών και άλλων εργατών που έκαναν χρήση. Ο Ράιγκερ αποφάσισε εξ ατού του λόγου να εφαρμόσει στρατηγική εμπάργκο όσον αφορά αυτό το προϊόν, να αρνείται δηλαδή την εισαγωγή οπίου στο trollport.
    Η παλιά αυτοκρατορία θα έχανε συνεπώς ένα μεγάλο κομμάτι από τα έσοδά της. Έτσι αποφασίζει να συστήσει μία οργάνωση, που φαινομενικά καμία σχέση και σύνδεση δε θα είχε με την αυτοκρατορία. Τελικός σκοπός αυτής της οργάνωσης θα ήταν να επιτεθεί στο trollport, ώστε ο Ράιγκερ να αναγκαστεί να συνθηκολογήσει, μιας και η άμυνα εναντίον του μεγάλου της στρατού θα ήταν αδύνατη. Η οργάνωση αυτή ονομάστηκε χέρι του Naraash.
  2. Άλλη πηγή χρηματοδότησης της παλιάς αυτοκρατορίας είναι οι αγώνες στο Χόουπ.
    Το Σόντεν πουλάει το ασήμι του στο Χόουπ και αυτό το χρησιμοποιεί για να χρηματοδοτήσει τους αγώνες.
    Απεσταλμένοι της παλιάς αυτοκρατορίας στοιχηματίζουν στο Χόουπ και παίρνουν τόσο αντικείμενα όσο και ασήμι για να ενισχύσουν το σκοπό τους.
Συμπεράσματα; Μια μεγάλη δύναμη ετοιμάζει την επάνοδό της συγκεντρώνοντας στρατό στο βορρά γεμάτο είτε φανατισμένους ακολούθους είτε δεσμευμένους με τον όρκο του φυλαχτού, με άτομα δηλαδή που σε κάθε περίτωση θα έδιναν τη ζωή τους για το Χέρι του Ναραας. Μια δικτατορία πλησιάζει,

Αϊρίν

Πρώτη επαφή μαζί της μέσω μιας ανάρτησης του ντι εμ.

Πρόκειται για μία εκ των dopelgangers που μας επιτέθηκαν στις Στύλες της Νύχτας.

Είναι μισθοφόρος και από ότι φαίνεται ενδιαφέρεται κυρίως για την αμοιβή της. 
Από τις διάφορες αποσοτολές της, σε συνδυασμό βέβαια με προσωπική της προσπάθεια και έρευνα, έχει συγκεντρώσει ένα μεγάλο πλήθος πληροφοριών για τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα.

Σχέση της Άιριν με το μάτι του δράκου:
Δε γνωρίζει περί τίνος πρόκειται. Σκεφτέιτε όμως πως η Αϊρίν είναι μία μισθοφόρος που ενδιαφέρεται πολύ για κειμήλια τα οποία μπορούν να της εξασφαλίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Επομένως αν εκείνη δε γνωρίζει καν τι είναι το μάτι του δράκου πρόκειται για ένα καλά φυλαγμένο μυστικό για την ύπαρξη του οποίου ίσως γνωρίζουν περισσότερο λόγιοι και άτομα του πνεύματος παρά άτομα της "πιάτσας".  Αυτό μας δίνει ένα καλό προσανατολισμό για το ποιούς πρέπει να ρωτάμε για σχετικές πληροφορίες.
Παρόλη την άγνοιά της όμως υπάρχει ένα στοιχείο που τη συνδέει με την αποστολή μας: την προσέλαβαν μαζί με την ομάδα της να σκοτώσει την Ίλιαμ και να πάρει από εκέινη ένα σημειωματάριο και ένα μαύρο πετράδι που είχε στην κατοχή της. Στην αποστολή της όμως αυτή απέτυχε, αφού η Θράξις με κάποιο τρόπο πήρε τη μορφή της Ίλαμ και την ξεγέλασε στο να κυνηγήσει εκείνη και όχι την πραγματική Ίλιαμ. Εδώ καλό θα ήταν να αναρωτηθούμε τι απέγινε η πραγματική Ίλιαμ. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος η Αϊρίν θέλει να εκδικηθεί τη Θράξις. Για την αποστολή αυτή φαίνεται πως την προσέλαβε ο Leoeak. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τον αδερφό του Leoeak, Alek, ο οποίος διαδίδει προφανώς παντού πως είναι ο ίδιος ο Leoak.

Σχέση της Αϊρίν με το Χέρι του Ναραας:
Η Αϊρίν είχε επίσης δουλέψει ως κατάσκοπος στο πλοίο του Ράιγκερ (δε θυμάμαι ποιός την προσέλαβε ας βοηθήσει ο ντι εμ) και όταν την κατάλαβαν την φυλάκισαν στο Trollport.
Από τη φυλακή την έβγαλε το Χέρι του Ναραας με την προϋπόθεση ότι θα κάνει μια δουλειά για αυτούς, Εργοδότης της ήταν ο Daz'ani και αποστολή της να μας σκοτώσει γιατί ήμαστε μπελάς για το Χέρι. Πήρε και εκέινη τον όρκο και παγιδεύτηκε με το φυλαχτό.

The Diary





Αγαπημένοι συμπαίκτες, καλησπέρα.

Είναι νομίζω πλέον φανερό πως έχουμε φτάσει σε εκείνο το σημείο κατά το οποίο είναι απαραίτητη μεγαλύτερη προσοχή στην εξέλιξη του στόρυ. Έτσι λοιπόν προτείνω να ανεβάζουμε εδώ μετά από κάθε session τι συνέβη. Μπορώ να ανεβάζω το γενικό πλαίσιο, μιας και κρατάω σημειώσεις, και όποιος θέλει να διορθώνει ή και να συμπληρώνει την ανάρτηση. Επίσημη αίτηση προς τον ντι εμ: αν κάτι από αυτά που ανεβάζουμε είναι λάθος γιατί δεν έχουμε καταλάβει καλά μια περιγραφή ή κάποιο γεγονός να το διορθώνει, ευχαριστώ.

Υ.Γ. Η σειρά αυτή αναρτήσεων δεν έχει σκοπό την απλή παράθεση των γεγονότων μιας και αυτό γίνεται πολύ πιο πετυχημένα από τον Χάρη (http://history-oradon.blogspot.gr/) με συμπληρωματικές δηλώσεις του Ντι εμ, αλλά τον σχολιασμό και την ερμηνεία των γεγονότων. Έτσι για παράδειγμα θα ακολουθήσει ανάρτηση με μια προσπάθεια ανεύρεσης των συμμαχιών των θεών και μη που έχουμε συναντήσει.

Cheers,

Felony


Tuesday, April 7, 2015

Πανοπλίες

Adamantine:
        Price : 2.000 (light), 5.000 (medium) ,10.000 (heavy) , 2.000(shield) gp
        Bonus : +1AC              +2AC                    +3AC                 +1AC     ~~~~~   hardness 20 , hit points 40
Astral Drift Metal:
        Price : 12.000 gp
        Bonus : Fully effective against incorporeal attacks , hardness 12 , hit points 30
Living Metal:
        Price : 700 (light), 2000 (medium) , 4500 (heavy), Other Items 100 gp/pound
        Bonus : Over time, armor made of living metal naturally shapes itself to fit its wearer. After one tenday (week) of regular wearing, increase the max DEX bonus by 1, reduce the check penalty by 1, and reduce the arcane spell failure chance by 5%. Additionally, the armor repairs itself at a rate of 1 hit point per minute. Weighs the same as steel, has Hardness 12, and 30 hit points per inch of thickness.
Mithral:
        Price : 1000 (light), 4000 (medium) , 9000 (heavy), Shield +1000 gp
        Bonus : Armors are treated as one weight category lower than normal (light is still light), spell failure chances for armor and shields is reduced by 10%, max DEX bonus is increased by 2, and check penalties are decreased by 3. Weighs half as much as steel, has Hardness 15, and 30 hit points per inch of thickness.

**** Resistance ****

Gold:
        Price : 5000gp
        Bonus : Fire-Acid resistance 2 , The armor is considered one weight class heavier than normal (heavy is still heavy) for purposes of movement and related limitations, spell failure chances are increased +10%, max DEX bonus is decreased by 2 (which may take it below 0), and check penalties are increased by 3. Weighs twice as much as steel, has Hardness 10, and 30 hit points per inch of thickness.
Platinum:
        Price : +5000 gp
        Bonus : Adds Cold and Sonic Resistance 2. The armor is considered one weight class heavier than normal (heavy is still heavy) for purposes of movement and related limitations, spell failure chances are increased +10%, max DEX bonus is decreased by 2 (which may take it below 0), and check penalties are increased by 3. Weighs twice as much as steel, has Hardness 10, and 30 hit points per inch of thickness.
Arandur:
        Price : 2.000 gp
        Bonus : Sonic resistance 2 , hardness 12 , hit points 30
Copper:
        Price : 2.000 gp
        Bonus : Cold resistance 2 , hardness 10 , hit points 30
Darksteel:
        Price : 2.000gp
        Bonus : Acid resistance 2 , hardness 10 , hit points 30
Dlarun:
        Price : 2.000gp
        Bonus : Fire Resistance 2 , hardness 10 , hit points 30
Fever Iron:
        Price : 2.000gp
        Bonus : Fire resistance 2 , hardness 12 , hit points 30
Hizagkuur:
        Price : 2000gp
        Bonus : Cold Resistance 2 , hardness 10, hit points 30
Silver:
        Price : +2000 gp
        Bonus : Electricity Resistance 2 , hardness 10, hit points 30