Monolith from beyond time

Monolith from beyond time
Heathen

Wednesday, October 13, 2010

Abberrant Feats

Και για τους λάτρεις του Lovecraft ή για όσους νοστάλγησαν το Ashenport...

Με αυτή την προσθήκη στο παιχνίδι εμφανίζονται τα aberrant feats. Οι τεχνικές αυτές αναμορφώνουν την εμφάνιση του παίκτη, δίνοντας του ένα απόκοσμο παρουσιαστικό. Για κάθε aberrant feat που έχετε παίρνετε -1 σε ελέγχους διπλωματίας (diplomacy), μεταμφίεσης (disguise), συλλογής πληροφοριών (gather information), ενσυναίσθησης ζώων (wild empathy) και εξημέρωσης ζώων (handle animal), εξαιτίας της αλλόκοτης φύσης σας.
Και τώρα: οι πιο σάπιες τεχνικές του dnd!

1)ABERRATION BLOOD [ABERRANT]Ένας από τους προγόνους σας ήταν aberration και έχει περάσει την εξώκοσμη ανατομία του διαμέσου των γενεών ως εσάς. Αυτή η ιδιαιτερότητα είναι ευδιάκριτη στην εμφάνισή σας.
Προαπαιτούμενα: Humanoid.
Περιγραφή: Αποκτάτε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που σας παρέχει ένα συντελεστή φυλής σε κάποιου είδους έλεγχο. Το χαρακτηριστικό δεν είναι δυνατόν να αλλάξει αργότερα. Επιλέξτε το από την ακόλουθη λίστα.
Aberrant Feature BenefitBulging eyes +2 bonus on Spot checks
Flexible limbs +2 bonus on Grapple checks
Segmented eyes +3 bonus on Search checks
Slimy skin +4 bonus on Escape Artist checks
Sticky fingers +3 bonus on Climb checks
Tail +4 bonus on Balance checks
Webbed hands +4 bonus on Swim checks
Ιδιαίτερα: Μπορείτε να διαλέξετε την τεχνική αυτή περισσότερες από μία φορές, κάθε φορά για διαφορετικό χαρακτηριστικό.
2)ABERRATION WILD SHAPE [ABERRANT]Οι περισσότεροι druids απεχθάνονται τα aberrations και τα θεωρούν εξόριστα από τη φύση, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που τα βλέπουν ως παραδείγματα της φύσης ενός εξωφρενικά απόμακρου κόσμου. Λόγω της καταγωγής σας είστε ένας από αυτούς και έχετε μάθει να προσαρμόζετε την μη ανθρώπινη φύση σας όταν μεταμορφώνεστε.
Προαπαιτούμενα: Aberration Blood, wild shape ability.
Περιγραφή: Μπορείτε να χρησιμοποιείτε την ικανότητα μεταμόρφωσής σας για να παίρνετε τη μορφή κάποιου aberration,. Ως προς όλα τα άλλα, λειτουργεί όπως ακριβώς και η κανονική σας wild shape ικανότητα.

3)BESTIAL HIDE [ABERRANT]Το δέρμα σας είναι σκληρότερο από το κανονικό, φολιδωτό ή καλυμμένο με γούνα.
Προαπαιτούμενα: Aberration Blood.
Περιγραφή: Η natural AC (φυσική προστασία) σας βελτιώνεται κατά 1 για κάθε δύο
aberrant feats κατέχετε.

4)DEEPSPAWN [ABERRANT]
Οι ανωμαλίες της εκτρωματικής σας κληρονομιάς γίνονται ακόμα πιο φανερές. Το σώμα σας μετατρέπεται σε κάτι φανερά μη ανθρώπινο.Προαπαιτούμενα: Aberration Blood, μία άλλη
aberrant feat.
Περιγραφή: Δύο κοντά αλλά ισχυρά πλοκάμια ξεπετάγονται από το στήθος ή την πλάτη σας. Αποκτάτε δύο φυσικές επιθέσεις με τα πλοκάμια που η κάθεμια προκαλεί 1ζ4 ζημιά (για μεσαίο πλάσμα) + το συντελεστή δύναμης. Θεωρούνται κύρια και όχι δευτερεύοντα όπλα. Αν επιτεθείτε με όπλα ταυτόχρονα με τα πλοκάμια, αυτά θεωρούνται δευτερεύοντα όπλα. Τότε οι επιθέσεις έχουν -5 συντελεστή και προσθέτετε μόνο το ½ του συντελεστή δύναμης στη ζημιά. Πέραν των υπολοίπων, τα πλοκάμια παρέχουν +2 grapple (πάλη). 5)DURABLE FORM [ABERRANT]Είστε πολύ πιο σκληροτράχηλοι από τα περισσότερα ανθρωποειδή που δε μοιράζονται την απόκοσμη κληρονομιά σας.
Προαπαιτούμενα: Aberration Blood.
Περιγραφή: Αποκτάτε 2 πόντους ζωής για κάθε aberrant feat που έχετε.

6)INHUMAN REACH [ABERRANT]
Τα χέρια σας επιμηκύνονται επιτρέποντας σας να αγγίζετε το έδαφος με τις παλάμες σας. Επιπλέον μπορείτε να τα συστρέφετε με αφύσικους τρόπους. Η εμφάνιση αυτών των περίεργων άκρων ποικίλει, μπορεί να είναι φολιδωτά ή σαν πλοκάμια, ή ως μακρύτερα ανθρώπινα χέρια με μία επιπλέον κλείδωση.Προαπαιτούμενα: Aberration Blood.
Περιγραφή: Η ακτίνα δράσης σας (reach) αυξάνεται κατά +5 πόδια. Επιπλέον, αποκτάτε +2 συντελεστή στο climb.
Ειδικά: Εξαιτίας της φύσης των νέων σας άκρων, έχετε -1 στις επιθέσεις εξ επαφής.

7)INHUMAN VISION [ABERRANT]Διαθέτετε τα μάτια κάποιου παράξενου πλάσματος. Θα μπορούσαν να θυμίζουν μάτια εντόμου, να μη διαθέτουν κόρες ή να ξεπετάγονται από κεραίες.Προαπαιτούμενα: Aberration Blood.
Περιγραφή: Παίρνετε συντελεστή +1 spot (εντοπισμό) για κάθε aberrant feat που διαθέτετε. Επιπλέον αποκτάτε όραση σκοταδιού 5 πόδια για κάθε aberrant feat. Αν ήδη έχετε όραση σκοταδιού, αυξάνεται κατά 5 πόδια για κάθε aberrant feat σας.

8)SCAVENGING GULLET [ABERRANT]Η καταγωγή σας από κάποιο aberration σας έχει χαρίσει την ικανότητα να τρέφεστε με πράγματα που άλλοι ποτέ δε θα θεωρούσαν ‘φαγητό’.Προαπαιτούμενα: Aberration Blood.
Περιγραφή: Μπορείτε να τραφείτε με οποιοδήποτε είδος οργανικής προέλευσης, ανεξάρτητα της ποιότητας ή της πηγής του και να χορτάσετε κανονικά. Παίρνετε +4 fort ενάντια σε δηλητήρια κατάποσης και σε αρρώστιες που προκαλούνται από κατάποση ουσιών (π.χ. χαλασμένο φαγητό).

9)STARSPAWN [ABERRANT]Το αλλόκοτο σώμα σας και η κληρονομιά σας γίνονται πιο φανερά. Κατάγεστε από κάποιο πλάσμα με την ικανότητα να ταξιδεύει στο κενό του διαστήματος. Αποκτάτε μεμβρανικά φτερά και αντοχή σε ακραίες συνθήκες.
Προαπαιτούμενα: Aberration Blood, μία άλλη aberrant feat.
Περιγραφή: Μπορείτε να πετάτε με μεσαία ευκινησία, με ταχύτητα ίση με το μισό της βασικής χερσαίας σας ταχύτητας. Μπορείτε να πετάτε συνεχόμενα για ΄1+ συντελεστή κράσης΄ γύρους ( το λιγότερο για έναν γύρο). Μεταξύ των πτήσεων δεν μπορείτε να πετάτε για ένα γύρο.Benefi t:
Έχετε επιπλέον αντίσταση στο ψύχος 5, καθώς και ανοσία στην κόπωση (fatigue) και στην αδυναμία (sickness). 10)WARPED MIND [ABERRANT]Σιγά σιγά αλλάζει η στοιχειώδης φύση του εγκεφάλου σας, καθιστώντας σας ικανότερο στο να αντιστέκεστε σε νοητικές επιθέσεις ευκολότερα και να εξαπολύετε τις δικές σας αποτελεσματικότερα.
Προαπαιτούμενα: Aberration Blood.
Περιγραφή: Παίρνετε έναν συντελεστή φυλής σε διασώσεις will ενάντια σε mindaffecting
spells και abilities ίσο με το μισό των
aberrant feats που έχετε.
Διαθέτετε επιπλέον 1 psionic power point για κάθε aberrant feat σας 11)WATERSPAWN [ABERRANT]Το αλλόκοτο σώμα σας και η κληρονομιά σας γίνονται πιο φανερά. Κατάγεστε από κάποιο πλάσμα των σκοτεινών βυθών του κόσμου των Αμπόλεθ, που πέθαινε όταν ο δικός μας βρισκόταν σε εμβρυακή κατάσταση. Έχετε βράγχια και είσαστε προσαρμοσμένος στα παγωμένα βάθη.Προαπαιτούμενα: Aberration Blood, μία άλλη aberrant feat.
Περιγραφή: Έχετε ταχύτητα κολύμβησης ίση με την χερσαία σας. Παίρνετε +8 στο swim και μπορείτε πάντα να ζητάτε 10 και να τρέχετε ενώ κολυμπάτε. Τέλος, η τεχνική προσφέρει αντίσταση στο ψύχος 5 και ικανότητα αναπνοής τόσο στον αέρα όσο και στο νερό.
Εννοείται ότι ο Όραντον έχει ως στόχο να αποκτήσει τις περισσότερες από αυτές τις τεχνικές.

7 comments:

  1. Biller25 είπε...

    Δεν ξέρω για τον Όραντον, αλλά εγώ θέλω το Aberration blood που είναι το βασικό (!!!) και το deepspawn, γιατί είναι ένας καλός τρόπος να κάνω επίθεση από κοντά και να μην χρειάζεται να χάνω το μισό γύρω για να πάω προς τα πίσω αν ο αντίπαλος είναι δίπλα μου και να μπορώ να ρίχνω λιγότερα βέλη μετά!

    ReplyDelete
  2. Biller25 είπε...

    Και εννοείται ότι οι εικόνες είναι "φρικιαστικά τέλειες" (η τελευταία φράση θυμίζει Lovecraft πάντως!)

    ReplyDelete
  3. Oradon είπε...

    Μα, μιλάμε για το κομμάτι του dnd που φανερά έχει επηρεαστεί από τον Lovecraft. Αν δεις το starspawn που είναι η αγαπημένη μου τεχνική από αυτές περιγράφει τους μεγάλους παλαιούς από το at the mountains of madness.

    ReplyDelete
  4. Biller25 είπε...

    Αλήθεια; Τα είχα φανταστεί εντελώς διαφορετικά όταν διάβαζα το σημείο που περιγράφει τα νεκρά δείγματα (εκτός αν δεν ήταν νεκρά, γιατί κάτι τέτοιο έχω αρχίσει να πιστεύω...)!! Θα μου πεις, αυτός είναι ο σκοπός της περιγραφής σε ένα μυθιστόρημα... να δημιουργεί εικόνες διαφορετικές στον κάθε αναγνώστη ανάλογα με το τι προτιμάει ο ίδιος ο αναγνώστης ή με το με τι είναι περισσότερο εξοικοιωμένος!!! (έκθεση-20!)
    Αύριο θα σου φέρω το Νεκρονομικόν που λέει ουσιαστικά τα ιστορικά γεγονότα για το "αληθινό" Νεκρονομικόν, αλλά νομίζω ότι θα το βαρεθείς αισχρα στην πορεία! Οι εικόνες όμως είναι ενδιαφέρουσες, μπορεί να θες να υιοθετήσεις κάποια (κυρίως το εξώφυλλο και την αναπαράσταση του "Κθούλου"!!!)

    ReplyDelete
  5. Oradon είπε...

    Έχω βρει αρκετές τέτοιες εικόνες στο net. Θα σου στείλω μία με ένα πλάσμα ακριβώς ίδιο με αυτό που περιέγραφε ο Lovecraft ως μεγάλο παλαιό στο διήγημα. Και ο Κθούλου κλασσικός- πλοκάμια στο στόμα, τεράστιος εγκέφαλος, φτερά κλπ.

    ReplyDelete
  6. Biller25 είπε...

    Εεεε, ναι, απλά από επίσημη πηγή!! Αν έχεις ήδη φωτογραφίες στείλτες από το hotmail και πες μου από εδώ ή από το Mail ποια βιβλία ήθελες να βρω (τα ονόματα) και θα προσπαθήσω...!!
    Άσχετο (καλά άρρωστος είμαι και προειδοποιώ ότι λέω άσχετο; Αρχίζω να γίνομαι λιγότερο ανώμαλος/stalker/άκυρος παρόλο που τα 2 πρώτα είναι άσχετα, άρα καιρός να πω το άσχετο που ήθελα...) : Πριν έγραφα το (τεράστιο) comment-απάντηση στους πλανήτες και χάλασε η σύνδεση του net και τώρα πρέπει να το γράψω ξανά... =.= (fail...) Επειδή βαριέμαι και επειδή μπορεί να πάω και γυμναστήριο τώρα, θα το γράψω το βράδυ...!!! (Πραγματικά είναι εξωφρενικά βαρετό να γράφεις το ίδιο 2η φορά, εκτός αν είναι copy/paste αλλά εδώ δεν έχει σωθεί!!!)

    ReplyDelete
  7. Biller25 είπε...

    Και επίσης 1000συγγνώμη που γράφω τεράστια comment αλλά είναι ένα από τα άσχημα του να κάνεις παρέα με τη Μαίρη, την Άρτεμη, τη Δήμητρα και τη Μαριλίζα μέσω facebook... (ΚΑΙ μέσω facebook, δηλαδή...)

    ReplyDelete