Monolith from beyond time

Monolith from beyond time
Heathen

Sunday, October 10, 2010

Feats (Vol. 3) - Martial Feats


1)Arcane Strike (WOOOT!!)
Προαπαιτούμενα: arcane spells lvl 3, base attack +4
Περιγραφή: Όταν ενεργοποιήσετε αυτή την τεχνική ως ελεύθερη πράξη, μπορείτε να ενισχύσετε ένα melee όπλο σας, ένα φυσικό όπλο σας ή μια άοπλη επίθεσή σας με μαγική ενέργεια. Πρέπει να θυσιάσετε ένα σας ξόρκι (σα να το είχατε διαμορφώσει) 1ου επιπέδου και πάνω και παίρνετε +attack όσο το lvl του ξορκιού και επιπλέον ζημιά 1ζ4 επί το επίπεδο ξορκιού που θυσιάσατε για ένα γύρο. Το μπόνους στο attack δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το base attack σας.

2)Arterial Strike ( αιμορραγία μέχρι θανάτου)
Προαπαιτούμενα: base attack +4, sneak attack
Περιγραφή: Όταν κάνετε sneak attack σε έναν αντίπαλο μπορείτε να χάσετε 1ζ6 από τη ζημιά του sneak attack για να χτυπήσετε μια κεντρική αρτηρία. Κάθε γύρο ο αντίπαλος χάνει 1 πόντο ζωής για κάθε ζ6 που θυσιάσατε, μέχρι να πεθάνει, να δεχτεί ένα heal check 15 και πάνω ή να θεραπευτεί μαγικά. Πολλά arterial strikes προστίθενται για εξτρα damage.
Συμβουλή: Η τεχνική αυτή έχει νόημα εναντίων αντιπάλων που αντέχουν πολλούς γύρους, κυρίως boss δηλαδή.

3)Close-quarters fighting ( πολύ καλό ενάντια σε τέρατα που αρπάζουν)
Προαπαιτούμενα: base attack +3
Περιγραφή: Κάθε φορά που κάποιος επειχηρεί grapple εναντίον σας μπορείτε να κάνετε ελεύθερη επίθεση και το grapple σταματάει, εκτός και αν ο αντίπαλος έχει την τεχνική improved grapple (όπως το voice). Ακόμα και τότε, προσθέτετε την ζημιά που προκαλέσατε από την ελεύθερη επίθεση στο ζάρι για να αντισταθείτε το grapple.

4) Dash (Its my life)
Περιγραφή: Όταν φοράτε ελαφριά πανοπλία ή καθόλου πανοπλία και κουβαλάτε ελαφρύ φορτίο έχετε +1 speed.

5)Defensive strike ( σειρά μου τώρα!)
Προαπαιτούμενα: Dex 13+, Int 13+, combat expertise, dodge
Περιγραφή: Αν κάνετε ολική άμυνα για ένα γύρο και ο αντίπαλος επιτεθεί και αστοχήσει, μπορείτε στον επόμενο γύρο να του επιτεθείτε με έξτρα +4 attack. Αν ο αντίπαλος σας πετύχει, δεν κερδίζετε το +4.
Συμβουλή: Η τεχνική είναι καλή ενάντα σε αντιπάλους με μικρό attack ή σε αντιπάλους που τους έχει μειωθεί το attack (γιατι πχ δεν μπορούν να σας δουν ή μέσω ξορκιού).

6)Extra Smitting ( για σούπερ paladin)
Προαπαιτούμενα: Smite ability, base attack +4
Περιγραφή: Έχετε δύο επιπλέον smites ανα ημέρα. Μπορείτε να πάρετε την τεχνική αυτή πολλές φορές για ακόμα περισσότερα smites.

7) Eyes at the back of your head ( ο τίτλος είναι μεταφορικός, δυστυχώς)
Προαπαιτούμενα: Wis 13+, base attack +1
Περιγραφή: Όταν σας περικυκλώνουν αντίπαλοι δεν κερδίζουν +2 attack, εκτός και αν χάσετε το dex bonus στην αμυνά σας (πχ όταν έχετε αιφνιδιαστεί). Μπορείτε να δεχθείτε sneak attacks κανονικα.

8)Favored power attack ( για πολύ brutal rangers)
Προαπαιτούμενα: Favored enemy, power attack, base attack +4.
Περιγραφή: Όταν χρησιμοποιείτε power attack εναντια σε έναν favored enemy σας αφαιρείτε attack, και προσθέτετε το διπλό απ΄ ό,τι αφαιρέσατε ως damage. Αν κρατάτε όπλο δυο χεριών προσθέτετε το τριπλό.

9) Fleet of foot (ΣΤΡΡΙΙΒΒΒΕΕΕΕΕ!!!!)
Προαπαιτούμενα: Dex 15+, Run
Περιγραφή: Όταν τρέχετε ή κάνετε έφοδο μπορείτε μία φορά να στρίψετε μέχρι 90 μοίρες και να συνεχίσετε την κίνησή σας, αλλα πρέπει να φοράτε ελαφριά πανοπλία. Κανονικά δεν μπορείτε να αλλάξετε πορεία ενώ τρέχετε ή εφορμάτε.

10)Flick on the wrist( είδες τι τον πέτυχε;)
Προαπαιτούμενα: Dex 17, sleight of hand 5, quiqk draw
Περιγραφή: Όταν τραβάτε ένα ελαφρύ όπλο και κάνετε επίθεση στον ίδιο γύρο αιφνιδιάζετε τον αντίπαλο (χάνει το dex από την άμυνα και δέχεται sneak attack). Χρησιμοποιείται μία φορά το γύρο και μία φορά ανά αντίπαλο. (Υποθέτω γιατί μετά γίνεται πιο προσεκτικός μη φάει καμία ξαφνική lol).

No comments:

Post a Comment