Monolith from beyond time

Monolith from beyond time
Heathen

Sunday, October 10, 2010

Feats (Vol. 4) - Divine Feats


1)Arcane disciple (κάνουν οι μάγοι heal?)
Προαπαιτούμενα: knowledge (religion) 4, spellcraft 4, ικανότητα διαμόρφωσης arcane ξορκιών, κοινή νοοτροπία με τη θεότητα επιλογής.
Περιγραφή: Διαλέξτε μια θεότητα που να ταιριάζει στη νοοτροπία σας. Διαλέξτε επίσης μία σφαίρα επιρροής (domain) της θεότητας. Μπορείτε να διαμορφώσετε τα ξόρκια του domain ως arcane ξόρκια της κλάσης σας, ΑΛΛΑ το βασικό σας χαρακτηρηστικό για αυτά τα ξόρκια είναι το wisdom, με ότι συνεπάγεται (dc των ξορκιών, wisdom 10+ το lvl του ξορκιού για να μπορείτε να το διαμορφώσετε κλπ. Μπορείτε να διαμορφώσετε 1 ξόρκι την ημέρα από κάθε lvl. Μπορείτε να πάρετε την τεχνική αυτή πολλές φορές για διαφορετικές σφαίρες επιρροής της ίδιας θεότητας, η θεότητα όμως δεν αλλάζει.

2) Augment healing (HEAL ME, HEAL ME!!!!)
Προαπαιτούμενα: heal 4
Περιγραφή: κάθε healing spell που διαμορφώνετε θεραπεύει επιπλέον 2 πόντους ζωής ανά lvl ξορκιου. Ένα cure light wounds δηλαδή ανακτά +2 hp, ενώ ένα heal +14.

3)Consecrate spell[metamagic] (εγώ έιμαι καλός άνθρωπός)
Προαπαιτούμενα: καλός άνθρωπος (καλός σκέτο κάνει), good alignment
Περιγραφή: Ένα ξόρκι που προετοιμάζετε με αυτή την τεχνική θεωρείται good spell, και, άν προκαλεί ζημιά, μισή από αυτή είναι εντελώς divine και δεν μπορεί να μειωθεί από resistance ή immunity. Κάθε ξόρκι που διαμορφώνεται με αυτή την τεχνική χρησιμοποιεί μια θέση ξορκιού ανώτερη του κανονικού, πχ ένα consecrated searing light θεωρείται 3ου lvl αντί δευτέρου.
4)Corrupt spell[metamagic] (εγώ είμαι ένας κακός άνθρωπος)
Προαπαιτούμενα: κακός τύπος, δηλ. evil alignment
Περιγραφή: Ένα ξόρκι που προετοιμάζετε με αυτή την τεχνική θεωρείται evil spell, και, αν προκαλεί ζημιά, μισή από αυτή προέρχεται από unholy δυνάμεις και δε μπορεί να μειωθεί από resistance ή immunity. άθε ξόρκι που διαμορφώνεται με αυτή την τεχνική καταλαμβάνει μια θέση ξορκιού ενός lvl μεγαλύτερου απ το κανονικό.

5)Disciple of the sun (ο άρχοντας της υπερεκδίωξης)
Προαπαιτούμενα: ικανότητα εκδίωξης απεθάντων, good alignment
Περιγραφή:Άν όταν εκδιώκετε απεθάντους χρησιμοποιήσετε 2 εκδιώξεις μαζί, πετυχαίνετε υπερεκδίωξη, καταστρέφοντας τους απέθαντους αντί να τους εκδιώξετε.Κανονικά ισχύει: φυσικό 20 στην εκδίωξη= διπλάσιο ποσό εκδιωγμένων απεθάντων, διπλό φυσικό 20= υπερεκδίωξη και τριπλό φυσικό 20= μόνιμη εκδίωξη 1 ώρας ανα lvl χαρακτήρα.

6)Divine metamagic (ιερή μεταμαγεία??)
Προαπαιτούμενα: ικανότητα turn ή rebuke undead.
Περιγραφή:Διαλέξτε μία μεταμαγική τεχνική που γνωρίζετε:μπορείτε να την προσθέτετε αυτόματα σε ένα σας ξόρκι θυσιάζοντας turn ή rebuke undead που έχετε.
Πρέπει να θυσιάσετε ένα turn/rebuke +ένα για κάθε lvl ξορκιού που η μεταμαγική τεχνική ανεβάζει πάνω από το κανονικό. Το ξόρκι δεν καταλαμβάνει θέση ξορκιού μεγαλύτερου lvl. Για παράδειγμα ο Άλεκ ο ιερέας μπορεί να διαμορφώσει αυτόματα ένα silenced unholy blight, χωρίς να το έχει προετοιμάσει ως silenced, ξοδεύοντας 2 rebuke undead, 1+1 γιατί κανονικά τα silenced spells χρησιμοποιούν μια θέση ξορκιού μεγαλύερου από το κανονικό. Το επίπεδο του ξορκιού παραμένει ίδιο. Ειδικά: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε action points στη θέση των turns.

7)Divine spell power (άλλη μια καλή χρήση της εκδίωξης)
Προαπαιτούμενα: ικανότητα turn ή rebuke undead, ικανότητα διαμόρφωσης 1ου lvl divine ξορκιών.
Περιγραφή: Ώς ελεύθερη πράξη κάντε έναν έλεγχο εκδίωξης με επιπλέον +3 στο αποτέλεσμα πέρων των κανονικών σας συντελεστών. Κάθε αποτέλεσμα έχει ένα modifier.
Αποτέλεσμα ελέγχου εκδίωξης
0: -4
1 ως 3: -3
4 ως 6: -2
7 ως 9: -1
10 ως 12: 0
13 ως 15: +1
16 ως 18: +2
19 ως 21: +3
22+: +4
Στο επόμενο divine ξόρκι που θα διαμορφώσετε προσθέστε το modifier του αποτελέσματος στο caster level του για αυτό το ξόρκι. Το ξόρκι πρέπει να διαμορφωθεί πριν τον επόμενό σας γύρο, αλλιώς το modifier στο caster level χάνεται. Ειδικά: μπορείτε να χρησιμοποιήστε action points στη θέση των turns.



8)Domain focus ( λατρεύετε το domain σας?)
Προαπαιτούμενα: ικανότητα διαμόρφωσης ξορκιών από το επιλεγμένο domain
Περιγραφή: Διαλέξτε ένα από τα domain σας: κάθε ξόρκι που προετοιμάζετε από το domain αυτό έχει +1 caster level.
Η τεχνική αυτή μπορεί να αποκτηθεί πολλές φορές, για άλλο domain καθε φορά.

9)Domain spontaneity
Προαπαιτούμενα: ικανότητα turn ή rebuke undead
Περιγραφή: Όταν πάρετε την τεχνική αυτή, διαλέξτε ένα σας domain. Στο εξής, μπορείτε να ανταλάσσετε κάθε divine ξόρκι που έχετε προετοιμάσει με ένα domain ξόρκι μικρότερου ή ίδιου lvl, από το domain που επιλέξατε. Όταν το κάνετε αυτό, πρέπει να ξοδέψετε 1 turn/rebuke undead. Ειδικά: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε action points αντι για turns.



10) Empower turning
Προαπαιτούμενα: ικανότητα turn ή rebuke undead
Περιγραφή: Μπορείτε να εκδιώκετε περισσότερους απέθαντους απ΄το κανονικό. Όταν προσθέτετε το lvl σας και το charisma modifier στη ζαριά ζημιάς, πολλαπλασιάστε το αποτέλεσμα επι 1.5.

No comments:

Post a Comment