Monolith from beyond time

Monolith from beyond time
Heathen

Tuesday, October 12, 2010

Νέα Spells

Ακολουθούν τα υπόλοιπα ξόρκια που ο Γιάννης και ο Παπατζίμης αποκτήσανε. Θα δώσω του Μήτσου (ότ)αν διαβάσει τα scrolls.
Τα ξόρκια αυτά, όπως και όσα άλλα βγάλω είναι απολύτως legal rare spells του campaign μας και της Γαίας γενικά. Από εδώ και εμπρός μπορείτε να τα προετοιμάζετε κανονικότατα.
Αυτά δεν είναι έτσι και έτσι σαν τα προηγούμενα ( αν και το mark of water ήταν κάτι παραπάνω από χρήσιμο την τελευταία φορά). Φύλαξα τα καλύτερα για το τέλος.


Γιάννης

infestation of maggots
Necromancy
Level: Druid 3
Compoments: V, S, M
Casting time: Standard action
Range: Touch
Target: Creature touched
Duration: 1 round per 2 levels
Saving throw: Fortitude negates
Spell resistance: Yes
Περιγραφή: Με μια επιτυχημένη επίθεση αγγίγματος εξ επαφής, μολύνετε τον αντίπαλο με σκουληκόμορφα όντα. Προκαλούν 1ζ4 προσωρινή ζημιά στην κράση κάθε γύρο. Ο αντίπαλος ρίχνει μια νέα διάσωση κάθε γύρο για να τερματίσει το ξόρκι. Η μόλυνση μπορεί να ακυρωθεί με 2 spells: cure disease και heal.


Fire wings
Transmutation (fire)
level: druid 3
Compoments: V, S, M, F
Casting time: 1 full round
Range: personal
Target: you
Duration: 1 minute per level
Αυτό το ξόρκι μεταμορφώνει τα χέρια σας σε φτερά από φωτιά. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα που απαιτόυν χρήση των χεριών, ούτε ξόρκια με somatic compoments. Μπορείτε να πετάτε με ταχύτητα 12 τετρ (60 πόδια) ή 8 τετρ (40 πόδια) αν φοράτε μεσαία ή βαριά πανοπλία. Μπορείτε να εφορμήσετε, αλλά όχι να τρέξετε όσο πετάτε. Μπορείτε να κάνετε άοπλες επιθέσεις με τα φτερά, αλλά αν δεν έχετε το proficiency τους παίρνετε -4 attack. Κάθε φτερό προκαλεί 2ζ6 fire dmg πέραν της κανονικής άοπλης επίθεσής σας. Τα φτερά καταστρέφονται από μια κατάσβεση, επαφή με το νερό ή από ανέμους τάξης τυφώνα.
Compoment: Το φτερό ενός πουλιού που πρέπει να κάψετε ενώ διαμορφώνετε το ξόρκι.
Focus: Ένα χρυσό φυλαχτό σε σχήμα φοίνικα.


Omen of peril
Divination
Level: Cleric 1, Druid 1
Compoments: V, F
Casting time: 1 full round
Range: Personal
Target: You
Duration: Instantaneous
Ρίχνοντας στο έδαφος τα ειδικά σχεδιασμένα κόκαλα, ξύλα όστρακα ή άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε διακρίνετε πόσο επικίνδυνο για εσάς είναι το άμεσο μέλλον. Το ξόρκι έχει 70% πιθανότητες επιτυχίας + 1% ανά επίπεδο. Αν το ξόρκι αποτύχει, παίρνετε λανθασμένη απάντηση. ( Ο dm κάνει κρυφά τον έλεγχο επιτυχίας- αποτυχίας.) Κάθε διαμορφωτής λαμβάνει διαφορετικό όραμα ανάλογα με το χαρακτήρα του, την πίστη του κλπ. Τα τρία βασικά επίπεδα απάντησης είναι safety, αν ο χαρακτήρας δεν κινδυνεύει στο άμεσο μέλλον, peril αν ο δρόμος τον οποίο ακολουθεί επιφυλάσσει εμπόδια και great danger, αν η ζωή του θα βρίσκεται σύντομα σε πραγματικά πολύ μεγάλο κίνδυνο.

Vigor, lesser
Conjuration ( healing)
level: cleric 1, druid 1
Compoments: V, S
Casting time: 1 standard action
Range: Touch
Target: living creature touched
Duration: 10 rounds +1 round per level (maximum 15 rounds)
Saving throw: Will negates ( harmless)
Spell resistance: Yes (harmless)
Περιγραφή: Το ξόρκι προσφέρει fast healing 1. Ο στόχος του ξορκιού ανακτά κάθε γύρο 1 πόντο ζημιάς όσο διαρκεί το ξόρκι. Το lesser vigor δεν ανακτά ζημιά που προήλθε από κόπωση, πνιγμό, πείνα ή δίψα, ούτε επανασυνδέει κομμένα μέλη. Δύο παρόμοια ξόρκια δεν κολλούν μεταξύ τους, πχ δύο vigor δεν ανακτάνε περισσότερους πόντους ζωής ανά γύρο.

Briar web
Transmutation
Cleric 3, druid2, ranger 2
Compoments: V, S, DF
Casting time: 1 standard action
Range: medium (100 feet + 10 feet per level)
Area: plants in a 20 feet radius spread
Duration: 1 minute per level
Saving throw: Reflex negates ( see text)
Spell resistance: No
Περιγραφή: Τα φυτά της περιοχής κινούνται με φαινομενικά δική τους βούληση και συστρέφονται γύρω από τα πλάσματα που βρίσκονται ή εισέρχονται στην περιοχή. Όσα πλάσματα επιτύχουν στην πρώτη διάσωση δεν επηρεάζονται, αν και πρέπει να κινούνται με τη μισή τους ταχύτητα στην περιοχή. Αν το πλάσμα αποτύχει στο πρώτο save έχει τρεις επιλογές: να μείνει εντελώς ακίνητο, να προσπαθήσει να ελευθερωθεί από τα κλαδιά ή να τα αγνοήσει. Αν το πλάσμα μείνει τελείως ακίνητο έχει -2 attack και -4 dexterity, αλλά κατά τα άλλα δε δέχεται ζημιά. Άν κάποιος ξοδέψει όλο του το γύρο προσπαθώντας να απελευθερωθεί από τα φυτά δικαιείται ένα ακόμα ref save. Αν επιτύχει, δεν δέχεται άλλη ζημιά αλλά κινείται με τη μισή του ταχύτητα στην περιοχή. Τα φυτά δεν τον ξαναπιάνουν. Αν αποτύχει, δέχεται 2ζ6 piercing dmg. Αυτοί που αγνοούν τα φυτά και μάχονται- κινούνται κλπ κανονικά δέχονται 2ζ6 piercing dmg. Όσοι προσπαθουν να διαμορφώσουν ξόρκια πρέπει να επιτύχουν σε ένα concentration check ( dc 15+ spell level + damage taken) για να μη χάσουν το ξόρκι. Τέλος, τα φυτά παρέχουν κάλυψη σε γειτονικά τετράγωνα και πλήρη κάλυψη σε 4+ τετράγωνα μακριά ( 20 πόδια)

No comments:

Post a Comment