Monolith from beyond time

Monolith from beyond time
Heathen

Sunday, October 10, 2010

The Way of the Druid

...Ο δυνατός άνεμος και το σκοτάδι δε βοηθούσαν καθόλου την ανάβαση των οπλισμένων χωρικών. Κοιτώντας τα πρόσωπα των συντρόφων του, ο Έανδρος, ιερέας και εκπρόσωπος της ασημένιας φλόγας στην περιοχή, διέκρινε την ίδια αγωνία που και ο ίδιος ένοιωθε. Το γνώριζε, το μέλλον του χωριού εξαρτιόταν από τη συνάντηση αυτή. Πραγματικά δεν μπορόυσε να καταλάβει τι είχε εξοργίσει τόσο το δρυίδη. Στο φως των δαυλών που δεν είχε σβήσει ακόμα ο άνεμος, ο δρόμος χανόταν μετά από λίγα μέτρα- φτάνανε στην κορυφή.
Μια σιλουέτα αιωρούταν λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος. Αντλώντας όσα ίχνη θάρρους είχαν απομείνει μέσα του, ο Έανδρος έκανε ένα βήμα μπροστά.
"Ερχόμαστε ειρηνικά δρυίδη"..."Σε παρακαλώ, άκουσε μας και κατάλαβέ μας. Σφάλαμε, είναι αλήθεια, δεν έπρεπε να κόψουμε τα δέντρα κοντά στο χωριό, να φτιάξουμε εκεί λατομείο"...
Έγλειψε τα ξερά χείλη του και περίμενε απόκριση. Σιωπή...
"...αλλά υπάρχει ολόκληρο δάσος τόσο κοντά, μερικά δέντρα λιγότερα δεν βλάπτουν κανέναν"...
Σταμάτησε, βλέπωντας την μορφή να σηκώνει το κεφάλι, πλαισιωμένη από τους κεραυνούς της καταιγίδας που πλησίαζε. Μια βαθειά φωνή ακούστηκε:
"Τόσα σπίτια υπάρχουν στο χωριό, αν χαθεί το δικό σου δεν βλάπτει κανέναν"...
Άκου, θα σε αποκαταστήσουμε οικονομικά. Πόσα θες να σου διαθέσει το χωριό;
Οι άντρες είχαν τρομοκρατηθεί, ένας δυο άρχισαν να οπισθοχωρούν.
"Πολύ αργά" Ο γέρος προσγειώθηκε σκυφτός σε έναν βράχο, λίγα πόδια πάνω από τα κεφάλια τους.
Ο Έανδρος πισωπάτησε. Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο.Έβγαλε από τον κόρφο του το ιερό του σύμβολο, μια φλόγα που διαπερνούσε με το ασημένιο της φως το σκοτάδι όσο είκοσι δαυλοι.Οι άντρες πήραν κουράγιο. Η βία ήταν, δυστυχώς, η μόνη λύση.
"Δρυίδη, στο όνομα της ασημένιας φλόγας και του Χαϊρόνιους σε Διατάζω να σταματήσεις την καταιγίδα. Θα καταδικαστείς για τους δέκα ανθρώπους που σκότωσες! Ακολούθησε με!"
Πίσω από την καταιγίδα ο γέρος μίλησε:
" Και πότε θα καταδικαστείτε εσείς για τα εκατό δέντρα που σκοτώσατε;"
"ΠΑΡΑΔΩΣΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΩΝ!"
Σήκωσε το κεφάλι του. Δύο Μάτια στο χρώμα της αστραπής συνάντησαν τα μάτια του ιερέα.
Η καταιγίδα ξέσπασε, σβήνοντας τους τελευταίους δαυλούς.
"Θεοί; Χα! Νεοφερμένοι στο πλέγμα του κόσμου, μωρά που μπουσουλάνε στα πόδια των Αρχέγονων!"
Το ιερό σύμβολο θρυμματίστηκε. Απόλυτο σκοταδι- τα αστέρια είχαν χαθεί πίσω από τη θύελλα.
"Στηρίξου στους θεόυς σου ιερέα, προσευχήσου όσο μπορείς! Δε θα σε σώσουν όταν οι αληθινοί Άρχοντες του κόσμου επιστρέψουν!"
Ο κεραυνός χτύπησε.

Οι άνθρωποι ήρθαν σε έναν κόσμο γεμάτο θεούς, ισχυρές οντότητες που επηρέαζαν τη δομή του κόσμου. Οι άνθρωποι όμως δεν ήταν από τα πρώτα δημιουργήματα. Ακόμα και οι δράκοι εμφανίστηκαν πολύ μετά τον ερχομό των θεών. Οι δράκοι όμως πρόλαβαν και κάποιους άλλους- τους Αρχέγονους. Αυτοί θεωρούνται από πολλούς ως οι πρώτοι: Ήρθαν πριν από τους θεούς, και, σύμφωνα με τους δρυίδες, θα χαθούν μετά από αυτούς. Οι αρχέγονοι, ή αλλιώς primordials, είναι οι αληθινοί δημιουργοί του κόσμου, οι απόηχοι της μελωδίας με την οποία τον έπλασαν ακόμα αντηχούν για όσους έχουν αυτιά για να την ακούσουν. Αυτοί είναι οι δρυίδες. Η σύνδεση με τη φύση, το δώρο των Τιτάνων αντιπροσωπεύει μια πίστη πιο παλιά απο οποιαδήποτε λατρεία θεών. Δέν το βλέπουν όμως έτσι όλοι. Η γνώση για τους Τιτάνες είναι περιορισμένη, και ορισμένοι δρυίδες δεν τους ακολουθούν, ορισμένοι μάλιστα τους αντιτείθενται. Εξάλλου η πτώση τους κατά τον πόλεμο τους με τους θεούς φέρνει σε μειωνεκτική θέση όσους τους ακολουθούν.
Τέλος, κάποιοι Αρχέγονοι στράφηκαν ενάντια στον κόσμο, το ίδιο τους το δημιούργημα. Κάποιοι από αυτούς αποτελούν μερικούς από τους γνωστούς Elder Evils.

Σέχτες δρυίδων
Πολλοί δρυίδες ακολουθούν το δικό τους μονοπάτι. Ωστόσο, οι περισσότεροι εντάσονται σε κάποια δρυιδική σέχτα. Ακολουθεί μια μικρή περίληψη των πιο γνωστών.
Wardens of the woods
Προστάτες των δασών, φύλακες της φύσης, αυτή η σέχτα έχει τους περισσότερους ακολούθους, καθώς το πρότυπο που υιοθετεί βρίσκεται πιο κοντά στον κλασσικο δρυίδη. πολλοί wardens of the woods ακολουθούν κρυφά την Denev, τη μητέρα γη όπως την αποκαλούν, έναν primordial που έθεσε τις δομές της δημιουργίας της φύσης όπως την ξέρουμε. Τωρινός ηγέτης είναι ο ισχυρός Οάλιαν.

Children of winter
Η σέχτα αυτή είναι ολιγάριθμη αλλά ισχυρή, λόγω του φανατισμού των ακολούθων της. Τα παιδιά του χειμώνα αποδέχονται την ασθένεια, τις επιδημίες κλπ ως το δρόμο προς τη λύτρωση. Η θεωρία τους βασίζεται στην επικράτηση του ισχυρού: όσοι αντέξουν την πανδημία είναι οι εκλεκτοί και ο κόσμος έχει καθαρθεί από τους αδύναμους. Λατρεύουν ιδιαίτερα τα έντομα, ίσως επειδή μοιάζουν να έχουν ανοσία στις περισσότερες ασθένειες. ένα child of winter συχνά περιφέρεται με ένα σκορπιο στο κατόπι του η μεταμορφώνεται σε γιγάντια αράχνη για να διαλύσει τους εχθρο΄θς του.Πολλοί ακόλουθοι αυτής της σέχτας λατρεύουν τον τιτάνα Chern, τον creeping lord.


Gatekeepers
Οι gatekeepers έχουν ως απόλυτο στόχο να καθαρίσουν τη φύση από όλα τα βδεληρά όντα. Οτιδήποτε αφύσικο είναι εχθρός τους: Οι outsiders, τα abberations, τα golems και άλλα κατασκευάσματα, οι undeads κλπ. Καθήκον τους θεωρούν να διατηρήουν τις πύλες προς τις διαστάσεις των βέβηλων αυτών πλασμάτων κρυφές, και πράγματι έχουν σώσει τον κόσμο πολλές φορές σφραγίζοντας μια πύλη από την οποία ήταν έτοιμοι να ξεχυθούν δαίμονες η διάβολοι.

Greensingers
Η χαοτική αυτή σέχτα εστιάζει στα μαγικά πλάσματα των δασών και ιδιαίτερα στις νύμφες, τις δρυάδες και γενικά στα fey. Οι greensingers θεωρούν ότι τα πλάσματα αυτά αντιπροσωπεύουν μια ιδανική και ξεχασμένη πλέον κοινωνία με τη φύση, που δε μολύνεται από τις μεγάλες πόλεις και τα έργα των ανθρώπων, "όλα εφήμερα και μάταια". Με τον καιρό οι greensingers αποκτούν κάποιες από τις ιδιότητες των αερικών και άλλων μαγικών πλασμάτων. Δυστυχώς, πολλές φορές υιοθετούν και την καπριτσιόζα φύση τους, και μπορούν να γίνουν μέχρι και επικίνδυνοι για όσους "μολύνουν " το δάσος. Κάθε αερικό ή τρεαντ αναγνωρίζει έναν greensinger ως αξιόπιστο σύμμαχο.

Mormo's followers
Η μητέρα των ερπετών, η Μόρμο, ήταν από τους ισχυρότερους primordials πριν οι θεοί τεμαχίσουν το κολοσιαίο σώμα της και το θάψουν στη γη. Οι τωρινοί ακόλουθοι της εργάζονται κρυφά, προσπαθώντας να βρουν και να ανασυνθέσουν τα κομμάτια της με την ελπίδα να τη φέρουν στη ζωή και να αποκτήσουν δύναμη. Οι ακόλουθοι της Μόρμο λατρεύουν τα ερπετά, το δηλητήριο, τις ίντριγκες κλπ. Ένας ακόλουθος θα μπορούσε να εργάζεται ως κατάσκοπος και δολοφόνος σε μια μεγάλη πόλη ή ως καβαλάρης δεινοσαύρων στις μεγάλες πεδιάδες του νότου- η σέχτα δε θέτει περιορισμούς. Η στενή επαφή των Mormo's follwers με τα ερπετά τους δίνει κάποια στιγμή τη δυνατότητα να μεταμορφώνονται σε φίδια, γιγάντιες σαύρες- ακόμα και σε δεινόσαυρους.

Stormdancers
Οι stormdancers ζουν για την καταιγίδα. Μπορεί κανείς να δει μέλη της σέχτας να καβαλάνε τον άνεμο ανάμεσα στους κεραυνούς, να κλείνουν συμφωνίες με κυανούς δράκους και να περιφέρονται σε νέες περιοχές περιμένοντας την επόμενη θύελλα. Η οργάνωση δεν έχει σταθερή δομή, αλλά οι stormdancers αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον ως σύντροφο και σύμμαχο. Οι περισσότεροι stormdancers αποκτούν δυνάμεις που σχετίζονται με έλεγχο του καιρού, ηλεκτρισμό, θύελλες κλπ. Πολλοί από αυτούς λατρεύουν τον Lethene, τον πραγματικα άγριο primordial της καταιγίδας.

Followers of Gormoth
Ο Gormoth είναι ο πιο γνωστός primordial που απαρνήθηκε τον κόσμο, το ίδιο του το δημιούργημα. Για κάποιον άγνωστο στους περισσότερους λόγο, οι υπόλοιποι αρχέγονοι στράφηκαν εναντίον του και τον καταδίκασαν σε αιώνια εξορία. Πριν χαθεί, ο Gormoth έκανε μια τλευταία αδιόρατη αλλαγή στη μελωδία του κόσμου: από κάθε γενιά πλασμάτων, μια πολύ μικρή μερίδα θα αγκάλιαζε τα ιδανικά του Gormoth. Θα ευφραίνονταν με το θάνατο, θα ζούσε για τη σφαγή, θα λάτρευε να βασανίζει άλλα πλάσματα μέχρι θανάτου, θα έφερνε μιζέρια και πόνο όπου στρεφόταν. Αυτά τα πλάσματα ονομάστηκαν οι Στρεβλωμένοι. Ακόμα και αν κάποιοι τα έβαλαν με την ίδια τη φύση τους, η ανάγκη να κάνουν το κακό ποτε δεν τους αφήνει. Αυτοί γίνονται ακόλουθοι του Gormoth: διαλύουν τα πάντα και προσπαθούν να φέρουν πίσω τον Αρχέγονό τους.

Followers of Mesos
Πολλοί δρυίδες πιστεύουν ότι η arcane μαγεία είναι αντίθετη στα πιστεύω ενός δρυίδη, γιατί την θεωρούν κατάργηση των νόμων της φύσης έτσι όπως τους έθεσαν οι αρχέγονοι. Ο τελευταίος primordial, ο Mesos, απέδειξε το αντίθετο. Για τον τιτάνα του ανέμου, ο κόσμος δεν είναι μόνο ότι οι αρχέγονοι δημιούργησαν αλλά και το απύθμενο ρεύμα μαγείας που ρέει ανάμεσα σε κόσμους και διαστάσεις και τα καλύπτει όλα. Οι ακόλουθοι του είναι μάγοι-δρυίδες, μύστες-δρυίδες και ακόμα και βάρδοι-δρυίδες, arcane hierophants ή οι περιβόητοι seekers on the wind, που μετατρέπουν τα arcane spells σε divine.

Gray druids
Κατά κάποιο τρόπο, οι gray druids θεωρούνται το αντίθετο των ακολούθων του Mesos. Όπως και οι Gatekeepres θεωρούν ως καθήκον να καθαρήσουν τη φύση από τα βδεληρά στοιχεία. Το πρόβλημα αρχίζει στο τι ορίζουν οι gray druids ως βδεληρο. Συνοπτικά, μπορεί κάποιος να πεί: τα πάντα. Κάθε είδος μαγείας πέραν της δρυιδικής θεωρείται απαγορευμένο, κάθε είδος πλάσματος που χρησιμοποιεί μαγικές ικανότητες που δεν αντλούναται απευθείας από την "παλέτα του κόσμου" θεωρείται έκτρωμα. Δράκοι, μάγοι, μαγικά θηρία, elementals, μαγικά αντικείμενα, πύλες, οι άλλες διαστάσεις ύπαρξης, οι θεοί, όλα θεωρούνται ακάθαρτα. Όπως τα children of winter, αυτή η σέχτα δεν έχει μεγάλο αριθμό μελών, αλλά υπερβολικά φανατισμένους οπαδούς.

Followers of Guladen
Η Guladen είχε χειρότερη τύχη από τον Gormoth. Πέθανε πολύ πριν από τον πόλεμο τιτάνων-θεών. Όταν πρόσθεσε τη δική της λεπτομέρεια στη δημιουργία του κόσμου, απέκτησε τόσους πολλούς οπαδούς τόσο γρήγορα που οι υπόλοιποι τιτάνες έμειναν χωρίς ακολούθους. Έτσι την κυνήγησαν, την σκότωσαν και με μια πανίσχυρη τελετή που μόνο οι αρχέγονοι θα μπορούσαν να κάνουν έσβησαν κάθε μνήμη σχετικά με την ύπαρξη της primordial από τον κόσμο. Ωστόσο, κάποιες γραπτές μαρτυρίες παρέμειναν, και κάθε τόσο πέφτουν στα χέρια κάποιου που αποφασίζει να ακολουθήσει αυτό τον μυστήριο τιτάνα. Ποια ήταν η προσθήκη που έκανε στον κόσμο και προσέλκυσε όλα τα πλάσματα στην ακολουθία της Guladen; Αν οι αναμνήσεις επανέρθουν, η σέχτα της σίγουρα θα πολλαπλασιαστεί ραγδαία.


Τεχνικές-Feats

1)Ashbound
Εκπεδεύτηκες σύμφωνα με τις δρυιδικές παραδόσεις των Gray druids, που θεωρούν την arcane μαγεία βίαιο και αφύσικο φαινόμενο.
Προαπαιτούμενα: Αυθόρμητη διαμόρφωση summon nature's ally ή druid.
Όλα τα ξόρκια επίκλησης φυσικού συμμάχου που διαμορφώνετε έχουν διπλάσια διάρκεια. Μία φορά την ημέρα μπορείτε να διαμορφώσετε διάλυση μαγείας ή απρόσβλητη σφαίρα με επίπεδο διαμορφωτή το επίπεδο δρυίδη σας.

2)Defender of the wilds (general) Άσε τη γάτα μου ήσυχη!!!!
Ένας χαρακτήρας με αυτή την τεχνική αισθάνεται πολύ δεμένος με το ζώο σύντροφο του. Όποιος το αγγίξει κινδυνεύει να ξυπνήσει τη μεγαλύτερη οργή του ήρωα.
Προαπαιτούμενα: Ζώο σύντροφος
Όταν βλέπετε το animal companion σας να τραυματίζεται στη μάχη εισέρχεστε άμεσα σε μια κατάσταση τρελής οργής. Παίρνετε +2 strength και constitution, αλλά -1 AC και δεν μπορείτε να διαμορφώσετε ξόρκια. Η οργή διαρκεί 5 γύρους +το νέο συντελεστή con.

3) Friend of the wild (general) Σαν στο σπίτι μου.
Προαπαιτούμενα: Nature sense -διαίσθηση της φύσης class ability.
Διαλέξτε ένα από τα ακόλουθα περιβάλλοντα: Αρκτικό, έρημος, δάσος, βουνό, πεδιάδες, βάλτος ή νερό. Όταν βρίσκεστε στο περιβάλλον αυτό, τα ξόρκια σας γίνονται δυνατότερα- η dc τους ανεβαίνει κατα 2.
4) Quickshape (general) Μαμαά μου μια αρκοουυυύδ...α, Τζίμη εσύ είσαι;
Προαπαιτούμενα: Ικανότητα wildshape σε μορφές μεγάλου μεγέθους.
Μπορείτε να μεταμορφώνεστε σε μεγάλα πλάσματα ως standard action και σε μεσαία πλάσματα ως move action.
Κανονικά μεταμορφώνεστε σε μεγάλα πλάσματα ως full round action και σε μεσαιου
μεγέθους πλάσματα ως standard action.
5) Speaker of the ancestors (general) Αυτή η τρίαινα ήταν του παππού μου!
Προαπαιτούμενα: 1ο lvl druid
Ένας χαρακτήρας με αυτη την τεχνική αποκτά γνώση ενός εξοτικού, κανονικού ή απλού όπλου που ταιριάζει με την κουλτούρα του λαού του. Το όπλο δεν θεωρείται πια απαγορευμένο. Επιλέον αποκτά το knowledge-history ως skill κλάσης, όταν αυτό συνδέεται με την παράδοση του τόπου του. Αυτή η τεχνική αποκτάται μόνο στο πρώτο lvl.

6) Student of nature (general)
Προαπαιτούμενα: 1ο lvl druid
Διαλέξτε ένα ξόρκι από κάθε επίπεδο ξορκιών του δρυίδη. Όταν διαμορφώνετε αυτό το ξόρκι το επίπεδο διαμορφωτή σας θεωρείται κατά 1 lvl μεγαλύτερο και η dc του ξορκιού αυξάνεται κατά 2. Μπορείτε να πάρετε την τεχνική αυτή μόνο στο 1ο lvl.

Σειρά έχουν τα primal feats για druids...

11 comments:

  1. Yannis είπε...

    Αυτά είναι...
    Τα Children of Winter δεν είναι αυτά που με κυνηγούσανε για να με σκοτώσουν επειδή θεράπευσα μια ασθένεια; :P

    ReplyDelete
  2. Biller25 είπε...

    Γιάννη, αν ήσουν κ εσύ με τους children of winter δεν θα είχες πάθει intimidate από μια ιπτάμενη κατσαρίδα στο πιάτο με τη φέτα!!!!! Καλό,ε; Να γίνεις κ εσύ από αυτό γιατί το Σάββατο θα φέρω κελί με κατσαρίδες......
    Και μια ερώτηση......τα elementals είναι outsiders;

    ReplyDelete
  3. Oradon είπε...

    Ναι ρε, αυτοί σε κυνηγούσαν. Και ισχύει και αυτό με την κατσαρίδα! όσο για τα elementals, δε θεωρούνται ακριβώς outsiders, ειναι από μονα τους κατηγορία- elementals.

    ReplyDelete
  4. Yannis είπε...

    Παιδιά, κάντε με κι εμένα author να γράφω!

    ReplyDelete
  5. Biller25 είπε...

    Αντώνη....κάνε μας όλους......ό,τι μας έρχεται να γράφουμε! (καλά εκτός αν γα**σουμε το blog κάτι που αναμένεται να κάνει ο Αχιλλέας, μόλις μάθει τα γεγονότα!)

    ReplyDelete
  6. Yannis είπε...

    Πάντως ο Αχιλλέας σήμερα στο τηλέφωνο μου φάνηκε "κάπως"...

    ReplyDelete
  7. Biller25 είπε...

    Καταλαβαίνω...... Τον χάνουμε....

    ReplyDelete
  8. Yannis είπε...

    Όχι, σοβαρά μιλάω...
    Τέσπα, μάλλον επειδή ήταν στο μαγαζί.

    ReplyDelete
  9. Biller25 είπε...

    Πριν λίγο του έστειλα μήνυμα και φαινόταν να μην ξέρει για τα σοβαρά γεγονότα και την τύχη των αντκειμένων του (εκτός βέβαια από την πανοπλία που ο καλός του ξάδερφος φρόντισε να του αφήσει.....) Λες να έπαθε αμνυσία από το σοκ της στιγμής;

    ReplyDelete
  10. Yannis είπε...

    Μπορεί... Είναι πολύ πιθανό. Άντε, το cutting blade ίσως του το δώσω πίσω, και μερικά χρυσά όταν πάρω την 4-Dimensional Bag. Αλλά το Lesser Ring of Invisibility θα το κρατήσω.

    ReplyDelete
  11. Biller25 είπε...

    Πολλά δίνεις!! Δωσε μόνο το cutting blade που σου είναι παντελώς άχρηστο (η δώσ' το σε μένα αν προτιμάς...... κάλα μια ιδέα είπα!) Τα χρυσά κράτα τα! Η 4-dimentional bag έχει πραγματικά τέσσερις οπτικές διαστάσεις η μετράμε και το χρόνο για διάσταση; Και βασικά τι είναι;;;!!!! (και άλλαξα και εικόνα!)

    ReplyDelete